English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 07 July 2007, 12:34   #1
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Transfering .adf files to amiga

Hi

I'm just wondering how i go about doing this on my amiga 600 (workbench 2.0)? I have a PCMCIA to CF adapter and a 2gig CF card, and i want to transfer some .adf files from the PC to the amiga HDD, can anyone explain how to do this, or is there a guide somewhere? Cheers
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 12:51   #2
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 40
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
First you need to setup fat95 filesystem and cfd device driver at your mig. You can use 720K formatted pc floppy disks to transfer these to amiga. Then you just copy the adfs to cf and burn them on the amiga side using a utility like adf2disk.
coze is offline  
Old 07 July 2007, 12:55   #3
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Cheers for the reply. I havent had an amiga since the early 90's so can you give me more detailed instructions on how i go about doing this. Cheers.
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 13:02   #4
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,744
If you have one of our EasyADF PCMCIA CF Transfer Kit you should load the EasyADF disk, the ADFs will be listed, click the game you want to transfer and click 'Transfer ADF to Floppy' button.







EasyADF can also compress as ZIP, uncompress LHA, ZIP and LZX- it can be iconified to an AppIcon on your Workbench screen where you can simply drag-and-drop archives onto it and it will automatically decompress them. EasyADF works on the A600 and A1200 with or without a hard disk.

Last edited by amigakit.com; 07 July 2007 at 13:09.
amigakit.com is offline  
Old 07 July 2007, 13:14   #5
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
That seems to be what i have. Is it just a case of copying the .adf files to the CF card on the PC and then using the software above to transfer to the HDD. Does the CF card need formatting a certain way for the amiga to read it?
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 13:21   #6
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,744
Format the CF card as FAT16 (not FAT32)

Copy the ADFs to the CF card.

Boot the 'ADAPCMCFL' disk. Insert the CF card and start EasyADF.

The contents of the CF card will be listed in EasyADF. Click on one of the ADFs and click 'Transfer ADF to floppy'

If you have extra memory, EasyADF will also allow you to transfer to RAD: - this is a RAM drive so you dont have to use floppy disks all the time. RAD: requires 900K of memory though.

Let us know when you purchased EasyADF - the latest version of the boot disk is 1.7- we can email the update if you have a older version.
amigakit.com is offline  
Old 07 July 2007, 14:23   #7
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Will i need any extra stuff to run WHDload?
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 14:52   #8
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 32
Posts: 11,047
The more memory the better, when it comes to WHDLoad.

Of course, as you're only going to be running non-AGA games then 2MB will be okay, I would have thought.
Graham Humphrey is offline  
Old 07 July 2007, 17:06   #9
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Well it turns out that i havent got easyADF on my disk. Ive got a program called tracksaver instead. Is this one any good?
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 17:08   #10
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,231
Quote:
Originally Posted by Raffaz
Well it turns out that i havent got easyADF on my disk. Ive got a program called tracksaver instead. Is this one any good?
ADFBlitzer or Tracksaver are good enough, i recommend both.

http://aminet.net/search?query=adfblitzer
Retro-Nerd is offline  
Old 07 July 2007, 17:47   #11
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Managed to get it sorted with tracksaver. Im gutted, was looking forward to having a game of chaos engine, but it looks like i need a joystick to play it.
Raffaz is offline  
Old 07 July 2007, 17:50   #12
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,231
Quote:
Originally Posted by Raffaz
Managed to get it sorted with tracksaver. Im gutted, was looking forward to having a game of chaos engine, but it looks like i need a joystick to play it.
Yep, this is Amiga basic equipment. Get a nice Competition Pro Retro.

http://www.vesalia.de/?V02b0f1454554...05856564e41515
Retro-Nerd is offline  
Old 07 July 2007, 17:52   #13
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 32
Posts: 11,047
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
Yep, this is Amiga basic equipment. Get a nice Competition Pro Retro.

http://www.vesalia.de/?V02b0f1454554...05856564e41515
Shame they're closed until 16th July
Graham Humphrey is offline  
Old 07 July 2007, 17:55   #14
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,231
http://www.go64.de/shop/product_info...3e3b6f06206e67

Retro-Nerd is offline  
Old 07 July 2007, 17:56   #15
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 32
Posts: 11,047
Okay, you've got me this time
Graham Humphrey is offline  
Old 07 July 2007, 18:24   #16
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,744
Competition Pro (Amiga version):

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=610

Our full range of Amiga joysticks and joypads:

http://amigakit.leamancomputing.com/...x.php?cPath=52
amigakit.com is offline  
Old 07 July 2007, 22:41   #17
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Cool. Does anyone know if there is a converter cable so you can use a USB or XBOX controller on the amiga? Cheers.
Raffaz is offline  
Old 08 July 2007, 11:45   #18
Raffaz
Kebab Lover
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newcastle, UK
Age: 44
Posts: 65
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Ive read that a megadrive joypad will work on the amiga, is this correct? Are there any other joypads that will work?
Raffaz is offline  
Old 08 July 2007, 12:39   #19
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 32
Posts: 11,047
Mega Drive joypads work fine. Couldn't comment on any others though...
Graham Humphrey is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Explorer and Transfering ADF file wlcina support.Apps 30 27 June 2015 00:00
need help transfering files Scolioza New to Emulation or Amiga scene 7 17 March 2012 21:35
Buffer overflow when transfering lots of files Frimann New to Emulation or Amiga scene 2 30 January 2009 01:08
transfering files from PC to amiga 500 via null-modem radio waves New to Emulation or Amiga scene 3 04 November 2007 23:00
Transfering files from PC to winuae... Narf the Mouse support.WinUAE 16 13 January 2007 02:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09095 seconds with 13 queries