English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 October 2007, 18:38   #1
pjhutch
Peter
pjhutch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sowerby Bridge,UK
Age: 52
Posts: 95
pctask/pcx

Iknow Winuae supports Shapeshifter for some time...

How easy or hard would it be for Winuae to support programs such as PC Task or PCx? Also, the ability to boot from a 720K dos disk/image?
pjhutch is offline  
Old 13 October 2007, 19:49   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,013
I don't think that had anything to do with 1.4.5 betas..

They don't need anything special support.. Shapeshifter thing is not UAE feature either (basically), it just automatically adds Kickstart "do not use first 4k of RAM for anything else than exception vectors" patch.

PC floppy images are already supported, for some reason PCTask do not like them (I traced it sometime ago and it seems to think there are crc errors or something weird) but PC0: etc.. work just fine.
Toni Wilen is offline  
Old 13 October 2007, 20:07   #3
Doc Mindie
In deep Trouble
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, Made in Norway
Age: 46
Posts: 829
I have several 1.44MB images.... for DOS and WfW3.11.....

Would be neat to use PCTask under WinUAE to get an "oldskool DosBox" and make my mates even more jealous.....

But... how to make those images "available" for both WinUAE and (more importantly) PCTask?
Doc Mindie is offline  
Old 14 October 2007, 00:42   #4
pjhutch
Peter
pjhutch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sowerby Bridge,UK
Age: 52
Posts: 95
Question PC Images

Which PC image does Winuae support and what can create them?
pjhutch is offline  
Old 14 October 2007, 01:10   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,013
Quote:
Originally Posted by pjhutch View Post
Which PC image does Winuae support and what can create them?
Any 720k or 1440k file is mounted as a PC formatted floppy.
Toni Wilen is offline  
Old 14 October 2007, 13:32   #6
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,988
Pc Task does work under WinUae but Ive never got a disk image to work Id also like to find a tool for creating Pc Disk images

You have to create a small HD file on a real Amiga containing all the files of the Boot disk that way you can skip using Floppys - If you need that File let me Know and ill have a look.

Maybe if you mount a HD under Winuae source = Pc Floppy Drive?
Retro1234 is offline  
Old 14 October 2007, 18:48   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,710
Quote:
Any 720k or 1440k file is mounted as a PC formatted floppy.
Confirmed :-)

But you should add img and ima to the list of supported file name extensions in the ADF file requester, because Windows disk image tools usually call their files .img or .ima.
thomas is offline  
Old 14 October 2007, 19:06   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,013
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
But you should add img and ima to the list of supported file name extensions in the ADF file requester, because Windows disk image tools usually call their files .img or .ima.
.ima is already included. .img not because there are cd images with .img extension.
Toni Wilen is offline  
Old 15 October 2007, 09:11   #9
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 45
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by pjhutch View Post
Iknow Winuae supports Shapeshifter for some time...

How easy or hard would it be for Winuae to support programs such as PC Task or PCx? Also, the ability to boot from a 720K dos disk/image?
use the program winimage v8 to create a .IMA file from any DOS boot floopy
start pctask or pcx then insert that IMA file on winuae
that's all
laser is offline  
Old 10 June 2008, 17:21   #10
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
On a real amiga, I found using isomount to mount a PC boot floppy works well.
DDNI is offline  
Old 11 June 2008, 18:29   #11
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Anyone know how to get isomount to unmount an image?
DDNI is offline  
Old 11 June 2008, 22:47   #12
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 45
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by DDNI View Post
Anyone know how to get isomount to unmount an image?
type on shell
unmount spc0:

btw, you need the command unmount on C dir
laser is offline  
Old 11 June 2008, 22:52   #13
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
unmount-0.1.lha from aminet?

If so it crashes on my wb3.9 A1200T...
DDNI is offline  
Old 11 June 2008, 22:56   #14
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 45
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by DDNI View Post
unmount-0.1.lha from aminet?

If so it crashes on my wb3.9 A1200T...
No...I have another unmount version...I don't remember from where I got it

check the zone in a few minutes
laser is offline  
Old 11 June 2008, 23:39   #15
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
ta, laser will test it now...
DDNI is offline  
Old 17 June 2008, 13:17   #16
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
How the hell can I get PCTask to switch disk images?

I am trying to install WIN3.1 using floppy images mounted with ISOMOUNT.
I get so far, but when I try to unmount the Image and mount the next requested disk, I get issues.
Either the unmount crashes the amiga or more commonly it seems to unmount but when I mount the next disk PCtask still sees the old disk..... aaaarggghhh

Is disk switching in PCTask only compatible with physical floppies?
DDNI is offline  
Old 17 June 2008, 15:05   #17
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 39
Posts: 1,592
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
I can maybe up a hardfile I made years ago containing the dos and win3 setup files if its of any help ? Assuming the cd is still readable after 10 years or so since it was last inserted in a drive
Mad-Matt is offline  
Old 17 June 2008, 15:24   #18
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Matt that would be great thanks!

Do you wanna email it to me? deadduckniAThotmailDOTcom
DDNI is offline  
Old 17 June 2008, 20:37   #19
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 39
Posts: 1,592
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
If email will accept large files , ill try sure.
Mad-Matt is offline  
Old 17 June 2008, 21:12   #20
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Hmmm whats the hotmail limit? is still 10mb?
DDNI is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hardfile windows 3.11 or 95 and MSDOS 6.22 PCTask radzik request.Apps 3 11 January 2012 17:49
Where to get PC-Task or PCx ? astuermer request.Apps 37 15 April 2011 22:44
PCX 2.1 version! panos_pit request.Apps 1 21 November 2008 19:11
Fusion PCX Cassius request.Apps 1 05 April 2007 12:18
PCTask under WinUAE Doc Mindie support.Apps 20 05 April 2006 12:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08780 seconds with 13 queries