English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 22 July 2015, 00:58   #1
Rednoc Nivert
Registered User

 
Join Date: Sep 2013
Location: Sandy, USA
Posts: 20
Question Rogue Save Files + Debugger

I got the Rogue & Temple of Apshai Trilogy download a couple days ago, and saw someplace that it has a debugger mode to tinker around and spawn enemies and items and such, and also that it (should) be able to save and load games. I saved a game, and now I can't load it. The thing says 'type in 'Rogue savefile' where savefile is the name of the saved game, but it's not working. Anyone have any input on either of these things? Loading a save game, or the debugger menu?
Rednoc Nivert is offline  
Old 22 July 2015, 04:52   #2
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
I saved the game from the drop down menu by pressing return, It saved as bob.save (which was my default as the username was bob)

I started a new game as bob and from the drop down menu restored the save by pressing return (default bob.save)

Now you can log in as anyone and use bob.save but you must save the game before quitting or you will lose the save, and you can only have one save file. Saving the game as say, dan.save, overwrites bob.save, so remember what you saved as.
Arnie is offline  
Old 22 July 2015, 05:41   #3
Rednoc Nivert
Registered User

 
Join Date: Sep 2013
Location: Sandy, USA
Posts: 20
The Amiga Forever doesn't seem to like that. It also isn't doing a High Score list. Am I doing something wrong, or is it just that it doesn't work on the emulator?
Rednoc Nivert is offline  
Old 23 July 2015, 09:23   #4
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
Here's a working RP9, have a play with it. There's a copy of the disk in the RP9 in case you mess up.

Rename the Rogue (Epyx, 1986, Amiga).zip to Rogue (Epyx, 1986, Amiga).rp9

Last edited by Arnie; 12 October 2015 at 20:54.
Arnie is offline  
Old 24 July 2015, 21:06   #5
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 61
Posts: 3,896
I've had a thought about this. If you are using an IPF file in the RP9 then It wont save. All IPF's I have used in RP9's always report that they are write enabled so you can't save to them.
Arnie is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need To Set Up a DHO So I Can Save My Amiga Files Morbane support.Amiga Forever 2 25 November 2011 11:33
How/where do I save files in Amiga Forever? JrasicMark New to Emulation or Amiga scene 5 18 July 2009 08:06
Anyone got some Monkey Island 2 save files? Ironclaw request.Other 10 30 December 2007 22:44
cannot save files to env: amifreak support.Hardware 2 20 December 2004 02:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06253 seconds with 13 queries