English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 16 October 2017, 19:49   #41
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,508
@RussDCA Glad it worked out for you
FrodeSolheim is offline  
Old 18 October 2017, 23:22   #42
amiga_Forever
Users Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Mar 2011
Location: kkhkj
Posts: 323
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
See http://eab.abime.net/showthread.php?t=65366 for more information.

But as I indicated, a fix for OS X may be really simple. Perhaps you can compile / try it out if a give a couple of pointers / code to insert? It will require that you give your user access to the raw device, and it would be a good idea to have a backup of the HD
Just to jump in here, As a side note here, u can do "raw" disk access in a virtual machine in vmware fusion by passing/creating a "temp" file on the host.. I've done exactly that with spinrite and a flash drive.. being given full access on to it usb the vm without a virtual image. And it works 100% reading/writing the full drive as it sees it

So should, in theory, be possible here as well in FS-UAE.... Different code i know, but it illustrates its possible by other methods.

So perhaps reading/wring to and from temp file is the answer,,, it would also eliminate the need for root level The only thing might an issue with low level stuff, but since the geometry translation in the temp file can be deleted/re-done for each physical drive connected, it should be ok yes as its just the translation of a physical disk.

Last edited by amiga_Forever; 18 October 2017 at 23:31.
amiga_Forever is offline  
Old 14 May 2019, 06:48   #43
MrDBUG
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Larvik, Norway
Posts: 49
How to do this in Linux Mint 19.1 ?
MrDBUG is offline  
Old 14 May 2019, 16:05   #44
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,508
Same procedure as in macOS, you can use /dev/something directly as a disk instead of HDF in FS-UAE. Some more information here: https://fs-uae.net/using-hard-drives.
FrodeSolheim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GVP 4.15 Roms & Large Hard drives... Info-Seeker support.Hardware 21 09 August 2010 12:06
Repairing real Amiga (hard) disks on E-UAE macce2 support.OtherUAE 7 23 July 2007 19:13
replacing amiga floppy drives with hard drives Gordon support.Hardware 2 06 March 2007 00:44
Hard drive install real amiga & winuae, please help magnox support.Hardware 3 28 February 2006 22:35
Advice needed regarding hard drives and uae! ElectroBlaster support.WinUAE 4 11 October 2005 08:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07024 seconds with 16 queries