English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 13 March 2019, 18:52   #1
AmigaLee
Registered User

 
Join Date: Mar 2019
Location: UK
Posts: 7
Newly created floppy disk not writing to host system?

I've managed to create a bootable ADF disk image and demonstrated it works in FS-USE using this method:

1. Used FS-UAE to create a standard blank disk, called it boot.adf located on my Desktop of the host computer (Mac v10.13.6)
2. Assigned boot.adf as an available disk image in the media swap list
3. Booted into my Workbench 1.3 Hard Disk
4. Loaded boot.adf into DF0:
5. Started Shell and entered the following:
install df0:
makedir df0:c
makedir df0:s
copy c:run df0:c
copy c:runback df0:c
copy c:endcli df0:c
copy apps/xcopy df0:
6. Created a new file in df0:s/startup-sequence with:
runback xcopy
endcli
7. Rebooted the Amiga and since DF0: now has a bootable floppy image, it boots from the floppy and successfully runs xcopy without interaction.


So now I believe I have a bootable ADF image located at Desktop/boot.adf that I can copy to a USB stick and boot using my Gotek - but having selected in the HxC boot selector and rebooted, it doesn't recognise the disk as bootable.

Indeed, if I check the contents of the disk image using the real Amiga via an Action reply cartridge, it recognises an Amiga formatted disk, but it is showing no files.

Crucially it seems, on my host Mac it shows the MD5 hash as exactly the same as a newly created blank disk from FS-UAE.

So the file contents of boot.adf appears unchanged from when it was originally created, but time and again if I select it and boot from it from DF0: it works!


I can only imagine there is a cached version on my system that is being used and for some reason its not writing this to the file in Desktop/boot.asf - so understandably when I copy it to USB, it no worky!

Any tips or advice please?
AmigaLee is offline  
Old 13 March 2019, 19:14   #2
AmigaLee
Registered User

 
Join Date: Mar 2019
Location: UK
Posts: 7
Figured it out!

Added "writable_floppy_images = 1" as a custom configuration option, created a new disk image and re-ran the process. The actual boot.adf is written to now - Gotek working with it!
AmigaLee is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Faulty A1200, floppy disk loading OK, but writing and formatting not work amiga2000 support.Hardware 12 09 August 2018 14:50
Accessing the Host System's Printer DocFlareon support.FS-UAE 0 26 May 2017 09:26
How to share files between host and emu system windrago support.FS-UAE 3 01 April 2017 20:08
Process for writing original game disk image to disk Doc99 New to Emulation or Amiga scene 6 19 May 2016 12:20
writing a mac classic disk using amiga floppy drive gmiaow support.Apps 4 26 January 2010 01:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06178 seconds with 15 queries