English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 14 April 2012, 21:55   #1
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 39
Posts: 796
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
Lightbulb What about Android?

I know you already talk about that, but what about an android version?

Uae4android is based on old sources and not very compatible. Is a port "easy to do"?

Thank you :-)
Foul is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 14 April 2012, 22:28   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 33
Posts: 2,005
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
I know you already talk about that, but what about an android version?

Uae4android is based on old sources and not very compatible. Is a port "easy to do"?

Thank you :-)
Well, easy is very subjective Yes, I think it is doable. -Would among other things have to write new modules for audio / video / input for Android, make the UAE code compile on ARM, and compile glib for Android (or replace it).

But one thing is to just make it run, another thing is to polish it, implement menus and GUI, and of course probably most time-consumingly, provide support for it

It would certainly require a high-end Android device (dual-core 1.2Ghz+ perhaps?). I don't know what performance it would ultimately have.
FrodeSolheim is online now  
Old 14 April 2012, 22:45   #3
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 39
Posts: 796
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
If you need a beta tester, don't hesitate

"only" own a Nexus S but could do all the test you need if one day you decide to do this android version :-)
Foul is offline  
Old 15 April 2012, 00:03   #4
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 38
Posts: 976
Quote:
If you need a beta tester, don't hesitate
me too

got a galaxy sii
johnim is offline  
Old 15 April 2012, 15:50   #5
galu
Registered User
galu's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 118
While there are four different Amiga emulators for Android, they all are extremely unpolished, ugly and non-intuitive (even for Android's standards ).

UAE4Droid: https://play.google.com/store/apps/d...?id=org.ab.uae (UAE4All, not supported anymore (?), bluetooth controllers don't work)

AnUAE4All: https://play.google.com/store/apps/d...com.locnet.uae (UAE4All, paid app, more configurable but slow)

DroidPUAE: http://droidpuae.blogspot.com/ (PUAE, no user inteface - you have to manually edit config files in order to swap disks etc. )

PUAE (Amiga emulator): http://anddev.at.ua/news/puae_amiga_.../2011-08-31-41 (PUAE, probably slow (unoptimized), source code available: https://github.com/GnoStiC/PUAE )

Last edited by galu; 15 April 2012 at 15:58.
galu is offline  
Old 15 April 2012, 16:15   #6
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 33
Posts: 13,000
So how about Atari ST emulator for Android? Anyone tried?
s2325 is online now  
Old 15 April 2012, 16:21   #7
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 39
Posts: 796
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
So how about Atari ST emulator for Android? Anyone tried?






















Foul is offline  
Old 15 April 2012, 16:28   #8
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 33
Posts: 13,000
DOS-UAE and Fellow should work with aDOSBox for Android http://androiddosbox.appspot.com/
s2325 is online now  
Old 15 April 2012, 16:30   #9
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 33
Posts: 2,005
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
DOS-UAE and Fellow should work with aDOSBox for Android http://androiddosbox.appspot.com/
Haha, this must be the worst possible way to emulate Amiga on Android. Emulated Amiga in an emulated x86 machine on ARM -but bonus points for creativity
FrodeSolheim is online now  
Old 15 April 2012, 16:40   #10
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 39
Posts: 796
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
uae exist on real Amiga .. not better lol
Foul is offline  
Old 15 April 2012, 18:53   #11
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 907
Quote:
Originally Posted by galu View Post
While there are four different Amiga emulators for Android, they all are extremely unpolished, ugly and non-intuitive (even for Android's standards ).

UAE4Droid: https://play.google.com/store/apps/d...?id=org.ab.uae (UAE4All, not supported anymore (?), bluetooth controllers don't work)

AnUAE4All: https://play.google.com/store/apps/d...com.locnet.uae (UAE4All, paid app, more configurable but slow)

DroidPUAE: http://droidpuae.blogspot.com/ (PUAE, no user inteface - you have to manually edit config files in order to swap disks etc. )

PUAE (Amiga emulator): http://anddev.at.ua/news/puae_amiga_.../2011-08-31-41 (PUAE, probably slow (unoptimized), source code available: https://github.com/GnoStiC/PUAE )
I have UAE4Droid - appears to work relatively well for SpeedBall2! Not tried the others. Would be nice for a newer version - appears DroidPUAE has latest release in Dec 2011.
lesta_smsc is offline  
Old 15 April 2012, 19:07   #12
fryguy
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hjo, Sweden
Age: 34
Posts: 524
Would be nice with an UAE version for Android with good mouse emulation etc. So you could run WB on a e.g. Asus Transformer Prime.
fryguy is offline  
Old 16 April 2012, 11:02   #13
gunni
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Dundee
Posts: 117
Send a message via ICQ to gunni
you could always use a linux for android installer to make a debian install on a loopback file then use the debian arm ports of e-uae and uae....
just kidding... don't, its slow as hell!
gunni is offline  
Old 03 May 2012, 19:33   #14
billt
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Maryland, USA
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
I know you already talk about that, but what about an android version?

Uae4android is based on old sources and not very compatible. Is a port "easy to do"?

I second this. I was disappointed in the free one available now, and don't want to buy the pay one as it doesn't sound much different. I'd like to be able to run AmigaOS from a hard drive image, not just a game floppy image.
billt is offline  
Old 17 May 2012, 23:36   #15
jbenam
Italian Amiga Junkie

 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Age: 26
Posts: 291
Bumpity, as I've recently got an Android tablet exactly for this purpose (this little jewel here... the JXD S7100) just to find out that UAE4DROID has the worst compatibility of all times

I can't even play It Came from the Desert! While it runs fast and good, pressing fire also clicks with the mouse, so the game gets paused and I can't do anything There's no way to configure the emulator to behave differently, so I'm screwed I dunno if that's because of the physical keys on my tablet or not... can someone else try that for me? Thanks

I'll probably end up buying AnUAE4all, hoping that it won't be a massive disappointment and that it's a bit more configurable...

I've also installed DroidPUAE and PUAE. DroidPUAE asks me for a manual config file (I'll tackle that later), while PUAE loads a default config with a bootable SysInfo wb floppy which is pretty slow.. and crashes when you press the touch button for the other mouse button! If I remember correctly, it doesn't even have joystick emulation :P

We desperately need a good emulator for Android
jbenam is offline  
Old 19 May 2012, 20:36   #16
galu
Registered User
galu's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by jbenam View Post
I'll probably end up buying AnUAE4all, hoping that it won't be a massive disappointment and that it's a bit more configurable...
After buying an app, you have 15 minutes to return it and get your money back. I bought AnUAE4All and found that it's too slow to use (on a 1GHz Hummingbird CPU) - actually all the emus from this developer are unoptimized and slow, e.g. AnDOSBox.

Edit: I managed to set up Wii remote (bluetooth controller) with UAE4Droid using these instructions: http://www.monroeworld.com/forums/sh...025#post273025

Last edited by galu; 19 May 2012 at 21:27.
galu is offline  
Old 27 May 2012, 16:05   #17
Dreedo
Registered User
Dreedo's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: West Yorkshire, UK
Age: 20
Posts: 654
If an Amiga emulator was actually made that the developer put some effort in, I doubt you'd even need 1GHZ to run it...

The N64 emulator and PS1 emulators can run 3D games at 30 & 60FPS respectively, with a 1GHZ CPU, so I don't think an Amiga emu would need more.

EDIT: Just tried Nitro Cracked by Horizon on UAE4Droid, that goes to a blackscreen after the cracktro.

Last edited by Dreedo; 27 May 2012 at 16:19.
Dreedo is offline  
Old 31 May 2012, 12:50   #18
jbenam
Italian Amiga Junkie

 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Age: 26
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Dreedo View Post
EDIT: Just tried Nitro Cracked by Horizon on UAE4Droid, that goes to a blackscreen after the cracktro.
Like almost every game with a cracktro on UAE4Droid...

If only the Google Play marketplace would let me buy AnUAE4all

EDIT: Finally bought it, it's AWESOME! Fast, and compatible! A lot better than UAE4Droid Now I can finally play ICFTD!

Last edited by jbenam; 31 May 2012 at 14:35.
jbenam is offline  
Old 31 May 2012, 20:09   #19
galu
Registered User
galu's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by jbenam View Post
If only the Google Play marketplace would let me buy AnUAE4all

EDIT: Finally bought it, it's AWESOME! Fast, and compatible! A lot better than UAE4Droid Now I can finally play ICFTD!
What is your hardware?
galu is offline  
Old 01 June 2012, 15:47   #20
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 33
Posts: 13,000
http://nesbox.com/ http://snesbox.com/ It should work on Android web browser which can not accept some plugins.
edit: Nope, you still need latest Adobe Flash Plugin which you can not install

Last edited by s2325; 01 June 2012 at 15:53.
s2325 is online now  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android? isamu support.FS-UAE 2 29 July 2013 17:40
browsing with Android tablet s2325 AMR suggestions and feedback 0 05 December 2012 02:00
Someone can upload PUAE for Android? marlo support.OtherUAE 5 14 September 2012 22:03
Android or PSP Vars191 support.OtherUAE 9 12 November 2011 11:09
UAE for Android trackah123 request.Other 17 30 July 2011 21:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22261 seconds with 14 queries