English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 11 January 2006, 02:57   #1
AmigaEd
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: USA
Posts: 17
Configure SimpleMail in Amikit for Gmail

Hi,
I've been struggling to get
SimpleMail v0.27 working. I think I just am not getting it properly configured. Using simpleMail I have been able to retrieve mail and send mail from my ISP mail server but I can not seem to get Simplemail to work with a Gmail account. I've been told that it should work with Gmail.

Maybe someone could post a picture showing how the configuration window would look for Simplemail when properly configured for Gmail. Or just a step by step of how to configure it for Gmail might work also.

Regards,
AmigaEd
AmigaEd is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 January 2006, 20:49   #2
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,210
I've been trying to do exactly the same thing this week on and off without any success whatsoever. However, I've just had a real concerted crack at getting SimpleMail and YAM working with Gmail and I have to say that this is one of the few times I've solved the problem without getting to the point of wanting to throw my A4000 out the window first!

Anyway, here's the long and short of it:

(1) Login to Gmail via the web and adjust your settings as detailed here:

http://mail.google.com/support/bin/a...y?answer=13273

Unfortunately you won't be able to do it with any of the Amiga browsers coz the Gmail website will identify your browser as not a "fully supported browser". I got the same message even when logging in using a URL where Gmail doesn't check your browser:

http://mail.google.com/gmail?nocheckbrowser

Maybe if I mucked around with spoofing I might have got lucky with AWeb, which has the best javascript support of any of the Ami browsers. In any case, much quicker changing your settings using Firefox (or similar) on a PC.

(2) Install AmiSSL V1.x and 2.x. They can be found here:

http://www.heightanxiety.com/AmiSSL/

They will happily co-exist in the same directory. Don't know which one solved my problem because I was using MiamiSSL instead of AmiSSL. However, everything magically came together with SimpleMail and YAM once I installed both versions of AmiSSL. I gather this is because the Gmail servers require a modern SSL implementation (which MiamiSSL isn't because it hasn't been in development for quite some time now).

(3) Simply configure SimpleMail or YAM as detailed here:

http://mail.google.com/support/bin/a...y?answer=13287


I can confirm that I was able to send and receive via Gmail perfectly with SimpleMail V0.28. Also, I was able to receive email with YAM 2.4p1 without any problems. Didn't try sending anything with YAM as I didn't want to mess with the email settings for my ISP, but I'm guessing it will work fine.

Hope that helps! Let me know how you get on......

Last edited by DrBong; 11 January 2006 at 21:14.
DrBong is offline  
Old 12 January 2006, 05:59   #3
AmigaEd
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: USA
Posts: 17
AmigaEd's SimpleMail Gmail Configuration

First, Thank you Dr.Bong!

O.k. Here we go, this is what worked for me.

I have both AmiSSL V1.x and V2.x installed.

See the attached image for the rest of the SimpleMail V0.27 configuration settings that worked for me on both sending and receiving.

Best Regards,
AmigaEd
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AmigaEds_SimpleMail_Gmail_Configuration.jpg
Views:	500
Size:	215.3 KB
ID:	10037  
AmigaEd is offline  
Old 14 January 2006, 07:49   #4
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,539
I want a Gmail Notifier for Amiga LOL.
whiteb is offline  
Old 19 April 2010, 21:51   #5
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 474
Hello,
is it working for you today still?
I have all versions installed of AmiSSL and can't send.


Last edited by arti; 25 April 2010 at 15:30.
arti is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SimpleMail - Select browser for hyperlinks? Fingerlickin_B support.Apps 1 07 April 2013 15:30
SimpleMail Basquemactee1 request.Apps 1 31 May 2008 00:45
Simplemail 8000 000B error Xenon support.Apps 5 25 April 2008 00:42
Version 0.31 of SimpleMail released Paul News 2 08 February 2007 08:52
Version 0.24 of SimpleMail released Paul News 1 26 December 2004 20:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12752 seconds with 14 queries