English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 09 February 2019, 14:46   #201
Team_Hoi
Former Amiga game creator
Team_Hoi's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Netherlands
Posts: 155
Hi,

I'm eager to find a way to upscale pixel art using the ScaleFX(-Hybrid) algorithm. Is there a way I can do this using FS-UAE or WinUAE?

Thanks!
Team_Hoi is offline  
Old 10 February 2019, 20:04   #202
guest.r
Registered User

guest.r's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: EU
Posts: 283
Hello there,

I guess there is no easy way to scale custom pixel art in files with FS-UAE or WinUAE. It could be possible to run a program in the emulator, an Amiga image viewer running at low resolution for example, load the pixel art there and then make screenshots.

The problem is i'm not so proficient with these programs and that they may require special image formats. If you are using directory hard drives for example you might want to copy pixel art there.

So in theory, there is a way...
guest.r is offline  
Old 10 February 2019, 20:54   #203
Team_Hoi
Former Amiga game creator
Team_Hoi's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Netherlands
Posts: 155
Thanks. I'll try some things. :-)
Team_Hoi is offline  
Old 28 March 2019, 12:40   #204
PerryRhodan
Registered User

PerryRhodan's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: United Kingdom
Posts: 1
These shaders make a world of difference. Thanks for all your hard work, guest.r. Much appreciated.
PerryRhodan is offline  
Old 29 March 2019, 16:10   #205
CCRider
Registered User

CCRider's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: São Leopoldo / Brazil
Age: 42
Posts: 15
Send a message via ICQ to CCRider
Any chance for them to work on macOS? Or we still have to wait for an update on FS-UAE itself?
CCRider is offline  
Old 03 April 2019, 20:57   #206
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
I tried all of the shaders but i cant seem to find one that looks like CRT.D3D.fx in winuae. Is it possible to convert it to fsuae?
But without the "distortion"?
boondoggle is offline  
Old 03 April 2019, 21:38   #207
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 42
Posts: 1,308
Isn't this the same with that shader (crt-cgwg)? I think they are the same (crt.d3d and crt-cgwg), maybe i am wrong
Attached Files
File Type: zip CRT.zip (3.9 KB, 51 views)
nobody is offline  
Old 04 April 2019, 00:04   #208
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
Not really.. I attached screens of winuae crt and the fsuae crt you send me. It is quite difficult to get it to work properly in winuae, you have to disable and enable resolution autoswitch after a start.. sometimes.. i havent bothered to nag about it. This filter looks really close to what is achieved when using the crt royale kurozumi filter in RetroArch, which im really found of. But i guess that one too much to ask for?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CRT.jpg
Views:	140
Size:	266.5 KB
ID:	62659   Click image for larger version

Name:	winuaecrt.jpg
Views:	129
Size:	275.5 KB
ID:	62660  
boondoggle is offline  
Old 04 April 2019, 18:26   #209
guest.r
Registered User

guest.r's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: EU
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by boondoggle View Post
I tried all of the shaders but i cant seem to find one that looks like CRT.D3D.fx in winuae. Is it possible to convert it to fsuae?
But without the "distortion"?
Here is crt-geom, named after original without "distortion".
Has some new parameters that can be adjusted...
Attached Files
File Type: zip crt-cgwg.zip (3.1 KB, 52 views)
guest.r is offline  
Old 05 April 2019, 20:55   #210
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
It is a bit brighter but don´t fix the colours and smothing of the pixels like the winuae shader. Or did i miss some settings in FSUAE or in the converted shader?
I´ll attach the settings i use.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CRT FS-UAE.jpg
Views:	74
Size:	297.3 KB
ID:	62686   Click image for larger version

Name:	WinUAE.jpg
Views:	81
Size:	165.1 KB
ID:	62687   Click image for larger version

Name:	setting1.PNG
Views:	72
Size:	45.4 KB
ID:	62688   Click image for larger version

Name:	setting2.PNG
Views:	61
Size:	36.3 KB
ID:	62689  
boondoggle is offline  
Old 05 April 2019, 21:46   #211
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 42
Posts: 1,308
Seems your fs-uae settings are wrong (hires and not proper scaling).
nobody is offline  
Old 05 April 2019, 23:17   #212
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
If i don´t make it hires (even if its grayed out) it wont work properly. Atleast until a game loads up. It is very confusing. Attached is with lores and hires grayed out.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HIRES.png
Views:	80
Size:	170.1 KB
ID:	62691   Click image for larger version

Name:	LORES.png
Views:	87
Size:	246.3 KB
ID:	62692  
boondoggle is offline  
Old 05 April 2019, 23:18   #213
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
Yeah i wondered about the scaling. What setting did i miss there?
boondoggle is offline  
Old 05 April 2019, 23:50   #214
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
I think it is scaling right but the screenshots won´t be representing what i see on screen due to stretching?
Anyway.. more important is the colors and the pixel rounding.. anyone that can mimic those? Guest.r?
boondoggle is offline  
Old 07 April 2019, 16:38   #215
guest.r
Registered User

guest.r's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: EU
Posts: 283
I can help with colors, but pixel rounding eludes me a bit, since the same formula is used in both cases.
Attached Files
File Type: zip crt-cgwg-pinky.zip (3.1 KB, 46 views)
guest.r is offline  
Old 08 April 2019, 23:25   #216
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
Nice, thanx a lot! I think i found something interesting; In WinUAE/display setting i disabled resolution autoswitch and set resolution to hires normal and the line mode to double. That gives the same, for me wrong, look as in FS-UAE. However i cant seem to enable "single" mode in FS-UAE. Ideally I would like to have scanlines in non interlaced screenmodes only. I guess i should ask Frode about this?
boondoggle is offline  
Old 09 April 2019, 21:22   #217
boondoggle
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Sweden
Posts: 16
Apparently you can put
line_doubling = 0
low_resolution = 1
in the advanced setting to get low resolution, which almost all games are anyway. But sure a resolution autoswitch would be better. Now FS-UAE looks really close to the original as well
boondoggle is offline  
Old 29 April 2019, 11:36   #218
Wilf
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: Preston
Posts: 3
Hi all, great progress with the shaders, but I also can't get them to work in MacOS.
If I have shader = crt-lottes.shader in the config then the shader is not found, but if I remove the .shader extension then it is found, but crashes.
I can't find any error message in the log file, in fact the area relating to the shader looks like it should work:
[SHADERS] Initialize
[SHADERS] Checking shader crt-lottes
[SHADERS] Checking shader /Users/wilf/Documents/FS-UAE/Data/Shaders/crt-lottes.shader
[SHADERS] GL_INFO_LENGTH was 0
[SHADERS] Compiled vertex shader successfully
[SHADERS] GL_INFO_LENGTH was 0
[SHADERS] Compiled fragment shader successfully
[SHADERS] linked shader program successfully
[SHADERS] Shader OK
[SHADERS] Done loading shader

I've tried multiple shaders with different games, but always the same result...
Wilf is offline  
Old 29 April 2019, 16:41   #219
TEOL
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Middlesex, England
Posts: 139
None of the shaders out there replicate the real CRT McCoy yet so I've never been impressed by any.

TV Off Real Scanlines From Personal Black Tube Flat CRT.


https://drive.google.com/file/d/1AqK...w?usp=drivesdk

TV On Real AMIGA Scanlines From Somebody Else's CRT.


https://drive.google.com/file/d/0B3a...w?usp=drivesdk

Make an FS-UAE and MAME shaders out of these and I will be impressed then. Untill then not impressed with any so far not real enough.

Last edited by TEOL; 29 April 2019 at 16:50.
TEOL is offline  
Old 02 May 2019, 13:38   #220
Wilf
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: Preston
Posts: 3
I don't have a CRT anymore and don't intend to start collecting them any time soon and shaders are better than nothing. They don't need to be 100% accurate, just improve the image.

Still can't get any working in MacOS though, they work in bootcamp, but hate having to reboot all the time. First world problems...

EDIT:
The bundled CRT shader works with MacOS and I can edit this by downloading the file from the repository. So why would this shader work, but no others?

Last edited by Wilf; 04 May 2019 at 14:44.
Wilf is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shaders Zeraphine support.Amiga Forever 0 24 May 2016 00:23
Looking for dithering shaders for FS-UAE switchblade support.FS-UAE 1 28 July 2015 19:13
CG Shaders Enverex support.FS-UAE 2 05 October 2014 19:51
fx Shaders in WinUAE 2.6.0 crazy46guy support.WinUAE 8 16 June 2013 15:30
Using shaders with FS-UAE on Ubuntu [Solved] DaveMB support.FS-UAE 2 14 October 2012 16:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09836 seconds with 15 queries