English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 08 June 2016, 10:39   #201
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 46
Posts: 1,735
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
hello nova,
do you think that you could add cdda support or wav ????
I have no music in loom fm-towns.
@turrican3 it seems you missed the part where NovaCoder announced he was done coding on Amiga, however, if you scroll up a bit you'll see other ppl have continued Nova's work on SCUMM VM so if you plead to the right person you might get lucky :-)

Skickat från min HTC One via Tapatalk
eXeler0 is offline  
Old 27 March 2019, 21:59   #202
apex
Registered User
apex's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Amigaplanet
Posts: 490
The GUI Themes are not working, will this be fixed one time? :-)
And could it be possible that the 1.4.0 040 release is faster than the 1.8.1 060/fpu release on Vampire 500 x11 core?
apex is offline  
Old 27 March 2019, 23:47   #203
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,810
Quote:
Originally Posted by apex View Post
The GUI Themes are not working, will this be fixed one time? :-)
And could it be possible that the 1.4.0 040 release is faster than the 1.8.1 060/fpu release on Vampire 500 x11 core?
Hi,

If you are talking about my old 68k ports (up to version 1.5) then they are doing a realtime color conversion from 65k colors down to 256 using a hard-coded mapping table so they only support the default color scheme (theme assets are all 16 bit).

For newer versions of ScummVM (Vampire) it probably makes sense to just use a 16 bit screen mode and be done with it.

As far as performance goes, in most cases a newer build of any open source engine will get more demanding as the team add more advanced features. I think the current version of ScummVM would be unplayable on a real Amiga 030 even if you optimized it to hell and back.

This is why I had to base the OCS/ECS version of ScummVM on ScummVM version 1.2 just to try and get it somewhat usable on real hardware.

Last edited by NovaCoder; 28 March 2019 at 01:16.
NovaCoder is offline  
Old 28 March 2019, 03:14   #204
grelbfarlk
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,065
Quote:
Originally Posted by apex View Post
The GUI Themes are not working, will this be fixed one time? :-)
And could it be possible that the 1.4.0 040 release is faster than the 1.8.1 060/fpu release on Vampire 500 x11 core?



ScummModern theme from Novacoder's classic releases seemed to work ok on an 060. Use the one from his distribution.
grelbfarlk is offline  
Old 11 May 2019, 22:48   #205
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 1,062
i tried 1.5.0 RTG and 1.8.1 to see if there is a way to launch a game from cli or script to run without gui. There is a way?
with 1.8.1 it run from cli or script, but it load the gui before start a game.
with 15.0 don't run from cli or script
Seiya is offline  
Old 05 May 2020, 20:25   #206
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,452
Nice, I'll give it a try.

Pyromania is offline  
Old 22 June 2020, 22:21   #207
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 12
Looking for a bit of a Hail Mary here folks...

I have a Yamaha TG100 connected up via a Datel Midimaster interface. I'm running OS3.1.4 on an A1200 with Blizzard 1260 and 128Mb Fast RAM and Indivision ACA Mk2 Cr.

I can get ScummVM 060 to open and successfully loaded The Dig from the original PC game disc. I have the camd.library installed.

I'm selecting CAMD in the audio and MIDI preferences, however I'm not getting any MIDI audio.

Is there a definitive guide to setting up the software side on the Amiga (MIDI port prefs, CAMD and ScummVM), or does anyone have any experience with the TG100 - perhaps I need to change a setting on that or something?

Any help would be much appreciated!

Thanks in advance,

AndyC
AndyC is offline  
Old 23 June 2020, 02:33   #208
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,810
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
i tried 1.5.0 RTG and 1.8.1 to see if there is a way to launch a game from cli or script to run without gui. There is a way?
with 1.8.1 it run from cli or script, but it load the gui before start a game.
with 15.0 don't run from cli or script
No sorry, with my ports you have to use Workbench but there is tool that lets you run WB applications from the Shell (I can't remember what it's called though). I could change it but it would take a lot of effort.




Quote:
Originally Posted by AndyC View Post
Looking for a bit of a Hail Mary here folks...

I have a Yamaha TG100 connected up via a Datel Midimaster interface. I'm running OS3.1.4 on an A1200 with Blizzard 1260 and 128Mb Fast RAM and Indivision ACA Mk2 Cr.

I can get ScummVM 060 to open and successfully loaded The Dig from the original PC game disc. I have the camd.library installed.

I'm selecting CAMD in the audio and MIDI preferences, however I'm not getting any MIDI audio.

Is there a definitive guide to setting up the software side on the Amiga (MIDI port prefs, CAMD and ScummVM), or does anyone have any experience with the TG100 - perhaps I need to change a setting on that or something?

Any help would be much appreciated!

Thanks in advance,

AndyC
I would advise you to get MIDI working just with CAMD by playing a MIDI file locally to make sure your setup is correct before trying to use MIDI with ScummVM, I think CAMD comes with a simple MIDI player test program from memory.

It took me a bit of fiddling with the CAMD preferences to get it working on my A1200, I remember that much!

[ Show youtube player ]

BTW if you have a 1260 and a MIDI device you can also check out my other 060 ports that support MIDI

http://aminet.net/package/game/role/Exult_AGA

http://aminet.net/package/game/strat/OpenDune_AGA

http://aminet.net/package/misc/emu/DOSBox_AGA

Last edited by NovaCoder; 23 June 2020 at 02:45.
NovaCoder is offline  
Old 23 June 2020, 02:37   #209
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
Sorry. Wrong thread. Please delete.

Last edited by Samurai_Crow; 23 June 2020 at 05:24. Reason: Posted in wrong thread.
Samurai_Crow is offline  
Old 23 June 2020, 05:22   #210
Samurai_Crow
Total Chaos forever!

Samurai_Crow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Collins, CO USA
Age: 45
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to Samurai_Crow
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
i tried 1.5.0 RTG and 1.8.1 to see if there is a way to launch a game from cli or script to run without gui. There is a way?
with 1.8.1 it run from cli or script, but it load the gui before start a game.
with 15.0 don't run from cli or script
http://aminet.net/package/util/cli/WBRun is what you need, I think.
Samurai_Crow is offline  
Old 23 June 2020, 06:56   #211
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,810
Quote:
Originally Posted by Samurai_Crow View Post
http://aminet.net/package/util/cli/WBRun is what you need, I think.
Yes I think that's the one
NovaCoder is offline  
Old 23 June 2020, 12:10   #212
apex
Registered User
apex's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Amigaplanet
Posts: 490
Is there a chance to get again a new Novacoder ScummVM version? :-) I am still using RTG 1.5.0 version, but there are some nice games not working with it.
apex is offline  
Old 23 June 2020, 13:08   #213
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 444
Last beta 2.1.2 (2020 Arti)

RTG / AGA

https://artishq.wordpress.com/2020/0...2-1-neverhood/

this version adds:
Eye of Beholder 1&2
ToonStruck
Woodruff & The Schnibble of Azimuth
Neverhood

Last edited by Aladin; 12 July 2020 at 14:55.
Aladin is offline  
Old 24 June 2020, 09:29   #214
Cubemon
Registered User

 
Join Date: Aug 2015
Location: Underground
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by AndyC View Post
I can get ScummVM 060 to open and successfully loaded The Dig from the original PC game disc. I have the camd.library installed.

I'm selecting CAMD in the audio and MIDI preferences, however I'm not getting any MIDI audio.

Doesn't The Dig use exclusively CDDA/samples and no MIDI whatsoever?
Cubemon is offline  
Old 24 June 2020, 15:19   #215
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,810
Quote:
Originally Posted by Cubemon View Post
Doesn't The Dig use exclusively CDDA/samples and no MIDI whatsoever?
Yes I think you are correct, that's probably why he can't get MIDI working then
NovaCoder is offline  
Old 25 June 2020, 21:19   #216
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 12
Gaah!!!

I have MI1, MI2 and Full Throttle on PC disc - do any of those use MIDI?

I was able to play a sample MIDI file no problem using CAMD Tools, so I know the hardware element is OK :-)

Cheers,

AndyC
AndyC is offline  
Old 25 June 2020, 22:00   #217
AndyC
Registered User

AndyC's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dunfermline
Posts: 12
Can confirm that MI2 had lovely MIDI audio, but I couldn't get a peep out of MI2. Still, progress!!!
AndyC is offline  
Old 03 July 2020, 01:59   #218
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,810
Quote:
Originally Posted by AndyC View Post
Can confirm that MI2 had lovely MIDI audio, but I couldn't get a peep out of MI2. Still, progress!!!
Apparently some copies are missing MIDI data..

https://forums.scummvm.org/viewtopic.php?t=8422
NovaCoder is offline  
Old 03 July 2020, 12:00   #219
apex
Registered User
apex's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Amigaplanet
Posts: 490
Is there an explanation why „Inherit the Earth: Quest for the Orb“ is not working with 1.5 and also not with 2.1.2? Normally it should work with both versions, but the Amiga releases are not recognizing the game, the Mac version 2.1.2 of ScummVM is recognizing it.
apex is offline  
Old 03 July 2020, 12:34   #220
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 444
Quote:
Originally Posted by apex View Post
Is there an explanation why „Inherit the Earth: Quest for the Orb“ is not working with 1.5 and also not with 2.1.2? Normally it should work with both versions, but the Amiga releases are not recognizing the game, the Mac version 2.1.2 of ScummVM is recognizing it.
not all engines are included in amiga 68k versions.
Inherit The Earth use the engine Saga, this engine has never been worn yet

https://wiki.scummvm.org/index.php?t...erit_the_Earth
Aladin is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest version of ScummVM ported to AGA NovaCoder News 625 26 December 2019 18:31
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 13:16
Scummvm windows version so good and so fast clauddio Retrogaming General Discussion 1 01 April 2012 14:33
ScummVM 060 RTG H0J support.Other 3 05 October 2011 02:01
Latest version? emuola project.KGLoad 13 30 May 2010 11:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10306 seconds with 15 queries