English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Amix

 
 
Thread Tools
Old 18 January 2018, 15:49   #1
Noth
Registered User
Noth's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 171
Call to A3000 owners with AMIX to test XDM

Hello all,

I've been trying some things with the A2410 card in WinUAE, one of which is getting a colour XDM login. This can be achieved by editing /usr/X/lib/xdm/Xservers and enabling the A2410 line and deleting/commenting out the last line that gives you the black & white lowres / A2024 XDM.

Then, for 2.1: run amixadm from shell and choose option 8 to enable the colour card and choose A2410, then option 9 and enable xdm.

For 2.03 :
Code:
sacadm -a -p xdm -t xdm -vl -c /usr/X/bin/xdm
You probably need to reboot now, and it should boot up into a colour XDM screen (salmon window on grey mess background).


Now the problem is, in WinUAE this makes the input lock up. Can't enter text, mouse cursor won't move. If you have the network configured and you're logged in remotely, you can still do a clean reboot and other operations, but even restarting XDM fails because of the probs in emulating the A2410 card's chip, I suspect. It'll just leave you with a black screen once it's crashed, and you need to restart WinUAE, not just do a reset, for it to initialize properly again.

So does it work OK on physical hardware? I'm most curious...
Noth is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 January 2018, 20:41   #2
psygon
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Taranto
Posts: 5
And the problem persists on both resolution settings (1024x768 and 800x600)
psygon is offline  
Old 24 January 2018, 14:51   #3
Noth
Registered User
Noth's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 171
Quote:
Originally Posted by psygon View Post
And the problem persists on both resolution settings (1024x768 and 800x600)
Is that with the A2410 or are you running a different card? X11R4 or R5?
Noth is offline  
Old 27 January 2018, 01:41   #4
psygon
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Taranto
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Noth View Post
Is that with the A2410 or are you running a different card? X11R4 or R5?
X11R4 with A2410 on WinUAE
psygon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Request to all A1000 owners and owners of pre 2.0 OS floppy and hard drives chocsplease request.Other 7 08 April 2017 15:37
A3000 boots black screen after A3640 test install Brosol support.Hardware 35 20 February 2010 19:16
FS: FULLY LOADED A3000, a bare bone A3000 and lots of Amiga Stuff! emc_errol MarketPlace 0 30 January 2009 23:33
CD32 Frog Feast test available. Test out the final! cdoty News 42 01 April 2008 17:20
light gun/phaser's owners needed for test CFOU! project.WHDLoad 7 24 December 2005 19:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12686 seconds with 13 queries