English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Other

 
 
Thread Tools
Old 03 January 2018, 17:35   #1
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
Amiga wallpapers

Hi,
I just bought an Indivision AGA MK2. The desktop is now set to 1280x512, 50Hz, 256 colours.
Could you please tell me where I can find a good collection of Amiga wallpapers in that resolution?
Thank you
Specksynder is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 January 2018, 18:14   #2
ptyerman
Registered User

ptyerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Worksop/UK
Age: 53
Posts: 1,147
There's http://www.amiga-look.org/ as a place to start.
Then amigaworld.net have a image album you can look through and download, http://amigaworld.net/modules/myalbum/index.php.
As for resolution, you can resize them yourself to suit, there is plenty of free software available for all platforms that resize images.
ptyerman is offline  
Old 03 January 2018, 18:18   #3
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
Quote:
Originally Posted by ptyerman View Post
There's http://www.amiga-look.org/ as a place to start.
Then amigaworld.net have a image album you can look through and download, http://amigaworld.net/modules/myalbum/index.php.
As for resolution, you can resize them yourself to suit, there is plenty of free software available for all platforms that resize images.
Thank you.
Specksynder is offline  
Old 03 January 2018, 20:19   #4
DH
Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 51
Posts: 3,992
I've modified my Team17 wallpaper to fit your dimensions @ 256c, if this is any good?

EDIT: I'll have a look at some others later, time permitting, to see if I can manipulate them to fit the dimensions and 256 colours
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Team17-001_2011_(1280x512-@-256c).png
Views:	58
Size:	45.8 KB
ID:	56064  
DH is offline  
Old 04 January 2018, 15:16   #5
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
Quote:
Originally Posted by DH View Post
I've modified my Team17 wallpaper to fit your dimensions @ 256c, if this is any good?

EDIT: I'll have a look at some others later, time permitting, to see if I can manipulate them to fit the dimensions and 256 colours
Thank you! I love it!!!
Specksynder is offline  
Old 04 January 2018, 16:45   #6
DH
Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 51
Posts: 3,992
I believe you're resolution requires a change from what you're using, and should be 1280x720 and not 1280x512, this will correct the aspect ration to match your TV/Monitor.

This is also reflected in the link that was supplied by ptyerman

Also, this will correct the aspect ratio to match my wallpapers, so then there'll be little change except changing the colours down to 256 and resizing correctly without the cropping.

EDIT: Is your Indivision AGA MK2 the newer Indivision AGA MK2cr which has the HD720 mode?

Last edited by DH; 04 January 2018 at 17:15.
DH is offline  
Old 04 January 2018, 20:55   #7
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
Quote:
Originally Posted by DH View Post
I believe you're resolution requires a change from what you're using, and should be 1280x720 and not 1280x512, this will correct the aspect ration to match your TV/Monitor.

This is also reflected in the link that was supplied by ptyerman

Also, this will correct the aspect ratio to match my wallpapers, so then there'll be little change except changing the colours down to 256 and resizing correctly without the cropping.

EDIT: Is your Indivision AGA MK2 the newer Indivision AGA MK2cr which has the HD720 mode?
I tried, now it should be 1280 x 720. To be honest I can't see a big difference between this new "Res" and the previous one. Regarding the Indivision AGA, this is the model I bought: http://amigakit.amiga.store/catalog/...oducts_id=1148

Here's a pic of the "New" desktop anyway. I hope you can see it, this is the first time I try to upload a file here.
PS. Sorry for the flash
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20180104_182834.jpg
Views:	46
Size:	483.5 KB
ID:	56097  
Specksynder is offline  
Old 04 January 2018, 21:11   #8
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,834
It looks nice to me, but I don't usually use but 800x600 or 1024x768.

What accelerator have you got? What about your remaining chip ram?

Are you actually using copper then?
Retrofan is offline  
Old 04 January 2018, 21:28   #9
DH
Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 51
Posts: 3,992
Can you set your overscan to 1280x720?

Not sure if that'll make any difference as I can't really try as I no longer have an Amiga
DH is offline  
Old 05 January 2018, 14:58   #10
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
@Retrofan
Blizzard 1230 MKIV with 50MHz 68030 and FPU/64MB RAM.
Copper? Sorry I don't understand your question...

@DH
I'll try. There's a friend of mine who's helping me setting a new CF. I'd like to send him some wallpapers to add, it could be fantastic if you modify and upload something from your previous work.
Specksynder is offline  
Old 05 January 2018, 15:20   #11
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 11,257
I created some mediocre ones; see this thread: Hey, this would make a great wallpaper!

...think they are still on the EAB File Server under TheZone/files
DamienD is offline  
Old 05 January 2018, 17:36   #12
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,948
HERE there are many native AMiGA Wallpapers
AMIGASYSTEM is offline  
Old 05 January 2018, 18:32   #13
Specksynder
Registered User
Specksynder's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Apolidia
Posts: 413
@DamienD @AMIGASYSTEM

Thank you.

PS. Jooc, how can I change the arrow and clock res? It's like I'm working on high res but the cursors are still in low res...

Last edited by Specksynder; 05 January 2018 at 19:03.
Specksynder is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga inspired desktop wallpapers bLAZER Amiga scene 406 30 December 2016 20:58
Classic Amiga Wallpapers mange_lars request.Other 7 12 November 2011 13:34
Amiga Wallpapers. Melonfish request.Other 6 14 April 2010 21:01
Wallpapers on Amiga 600 ? lolafg request.Other 9 19 July 2008 10:15
Cool wallpapers about the Amiga Carlos Ace Nostalgia & memories 4 26 April 2005 23:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07813 seconds with 15 queries