English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 21 November 2017, 22:01   #21
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Posts: 654
I've given up emulating the Atari ST/E, as the only emulator that worked for me with demos 100% until recently was Steem SSE, but it has had various issues with sound and now, with the latest release, you have to specify certain "wait state" values which I haven't got time to determine which is the optimum WS for specific demos. Besides, I only emulated the ST in the first place because I owned one in 1990 for a few months, and I personally hated the AY sound chip in it.

And the author seems to have a massive ego, as he fancies himself something of an action movie star (the SSE literally stands for "Steven Seagal Edition") and the main credits screen lists every single action movie star over the last 30-40 years, instead of any useful contributors.

Nope, as far as I can see, there are no good Atari ST/E emulators out there (Hatari I found far too slow to do things). Maybe put that down to my impatience, but to be frank, I'd rather stick with the systems I knew, mainly Atari 600/800 XL and Amiga A500/A1200.

Last edited by Foebane; 21 November 2017 at 22:09.
Foebane is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 November 2017, 16:20   #22
npomarede
Registered User

 
Join Date: Nov 2017
Location: Paris
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Why not, indeed.
Hi, Hatari developper here

I confirm Hatari uses latest up to date WinUAE cpu core (and over the years I exchanged lots of emails with Toni, sometimes reporting issues that where not correct so far under WinUAE cpu-wise and that toni improved later)
As for the non-working games, I'd be very interested to know the list and the image format you used (msa, stx, ipf, ... ?) because as far as I know STF/STE emulation is really-really close to original HW.
Just in case, try to disable "Gemdos HD emulation" in case you configured it, as it can conflict with some protection.

I don't want to hijack the EAB forums about Atari's issues, feel free to open a thread on atari-forum.com if you like

Nicolas
npomarede is offline  
Old 22 November 2017, 17:49   #23
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 44
Posts: 2,490
Quote:
Originally Posted by npomarede View Post
I confirm Hatari uses latest up to date WinUAE cpu core (and over the years I exchanged lots of emails with Toni, sometimes reporting issues that where not correct so far under WinUAE cpu-wise and that toni improved later)
Correct handling of the cpu isn't the main problem i think.


Quote:
Originally Posted by npomarede View Post
As for the non-working games, I'd be very interested to know the list and the image format you used (msa, stx, ipf, ... ?) because as far as I know STF/STE emulation is really-really close to original HW.
They are SPS RAW disk images.


Quote:
Originally Posted by npomarede View Post
Just in case, try to disable "Gemdos HD emulation" in case you configured it, as it can conflict with some protection.
I didn't see such an option in the configuration panels.


Quote:
Originally Posted by npomarede View Post
I don't want to hijack the EAB forums about Atari's issues, feel free to open a thread on atari-forum.com if you like
I don't feel like creating an account and opening a thread just for a game or two that fails. But if really you want to handle these, then feel free to PM me here.
meynaf is offline  
Old 22 November 2017, 19:20   #24
npomarede
Registered User

 
Join Date: Nov 2017
Location: Paris
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
They are SPS RAW disk images.
Do you mean RAW CTR files (with all tracks in one files) or KF Stream format with one file per track ? The later are not supported so far by capslib. When improving capslib with Estvan (IFW) for the WD1772 we spotted several games that were not supported so far by capslib (for example Wings of death II / Lethal Xcess).
What are the name of these games that don't work for you ?


Quote:
I didn't see such an option in the configuration panels.
It's in the "hard disk" menu, press "eject" on the "Gemdos Drive" if it was associated to a directory on your PC.


Quote:
I don't feel like creating an account and opening a thread just for a game or two that fails. But if really you want to handle these, then feel free to PM me here.
Can you PM me a link to download one of those non working games so I can have a look ?
npomarede is offline  
Old 22 November 2017, 19:53   #25
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 44
Posts: 2,490
Quote:
Originally Posted by npomarede View Post
Do you mean RAW CTR files (with all tracks in one files) or KF Stream format with one file per track ? The later are not supported so far by capslib. When improving capslib with Estvan (IFW) for the WD1772 we spotted several games that were not supported so far by capslib (for example Wings of death II / Lethal Xcess).
What are the name of these games that don't work for you ?



It's in the "hard disk" menu, press "eject" on the "Gemdos Drive" if it was associated to a directory on your PC.



Can you PM me a link to download one of those non working games so I can have a look ?
Check your PM. Full answer there, no more OT here.
meynaf is offline  
Old 22 November 2017, 20:11   #26
Shatterhand
Warhasneverbeensomuchfun

Shatterhand's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rio de Janeiro / Brazil
Age: 34
Posts: 2,751
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
I'd have to say, from all his inane suggestions, this is probably up top.

If you want a all-in-one solution, go use MESS.
MESS doesn't exist anymore, now it's all MAME. MAME emulates everything, from arcade machines to consoles to obscure computers.

Which for those who like me, wanted to use just arcade emulators, made everything a mess because rompacks now comes with a shitload of roms and bios files for a lot of different systems
Shatterhand is offline  
Old 22 November 2017, 21:10   #27
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,844
Quote:
Originally Posted by Shatterhand View Post
Which for those who like me, wanted to use just arcade emulators, made everything a mess because rompacks now comes with a shitload of roms and bios files for a lot of different systems
Yup, stupid move in my eyes
DamienD is offline  
Old 22 November 2017, 21:22   #28
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 44
Posts: 2,490
Quite logical to me. If you integrate a MESS, you get a mess
meynaf is offline  
Old 23 November 2017, 01:54   #29
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Posts: 654
Quote:
Originally Posted by Shatterhand View Post
MESS doesn't exist anymore, now it's all MAME. MAME emulates everything, from arcade machines to consoles to obscure computers.

Which for those who like me, wanted to use just arcade emulators, made everything a mess because rompacks now comes with a shitload of roms and bios files for a lot of different systems
This is what bothered me about Vice, the Commodore Computer Emulator package. Here's a whole bunch of emulators of various Commodore machines totalling around 80Mb (zipped), and I was only interested in the C64, so I had a lot of redundant stuff on my SSD. Luckily, the new version came out with extremely flawed SID emulation (annoying crackling) and so I ditched it as well. I was only interested in demos, and luckily, the YouTube channel "C64 Studio" has all the most popular C64 demos with genuine SID captures, so they sound as they should.
Foebane is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[REQUEST] implement Windows variables paths hexaae support.WinUAE 4 28 June 2016 22:40
Implement More Option For DirectDraw Mode. Zilog request.UAE Wishlist 4 01 August 2014 10:18
PErformance on 68000 machines Akira project.WHDLoad 4 02 July 2014 12:16
Any plans to implement JIT for PPC OSs? amigafreak68k support.FS-UAE 3 03 January 2014 11:36
Should I implement PM download now ? RCK project.EAB 12 08 January 2002 02:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.38346 seconds with 13 queries