View Single Post
Old 03 February 2018, 18:52   #3
Amiga68k
Registered User

Amiga68k's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Amsterdam
Posts: 183
Hi Toni,

Is there some additional logging parameter (besides -log -logfile) I could use to explicitly look at sound frequency output vs. RTG frequency in more detail?

I still experience the same issue with 3.6.1 (and 3.6.0):

Windowed D3D9 and D3D11: All OK
Fullscreen D3D9: OK, Fullscreen D3D11: Not OK

Not OK = Sound output pitch too low and sound distortion (cracking)

When comparing log entries at the moment, I can only see similar values when comparing D3D9 vs. D3D11.

When going Fullscreen with D3D9:
Code:
29-811 [2440 000-000]: Device name: 'Intel(R) HD Graphics 4600' 140013000f12e3.6
30-313 [2440 000-000]: D3D9Ex: 00000056 00020800 E0020000 00000720 ALPHA DYNAMIC SCANLINE
30-314 [2440 000-000]: D3D9Ex: PS=3.0 VS=3.0 1024*768*0p FS VS=0 B=1I 32-bit 0 (8192x8192)
30-342 [2440 000-000]: D3D9Ex: pixelshader filter 'C:\DATA\WinUAE\plugins\_winuae.fx':-1 enabled
30-355 [2440 000-000]: D3D9Ex: 1024*768 main texture, depth 32
30-357 [2440 000-000]: Buffer size (1024*768) RTG
30-368 [2440 000-000]: NTSC mode V=59.2804Hz H=15590.7473Hz (227x262+1) IDX=-1 (<?>) D=0 RTG=1/1
30-369 [2440 000-000]: RTGFREQ: 262*59.2804 = 15531.4666 / 59.3 = 262
When going Fullscreen with D3D11:
Code:
41-626 [1197 000-000]: D3D11 init start. (1024*768) (1024*768) RTG=1 Depth=32.
41-627 [1197 000-000]: D3D11 found matching fullscreen mode. SLO=1 S=0. Default refresh rate.
41-628 [1197 000-000]: D3D11 FindClosestMatchingMode1() 148500000/2970000=50.00 SLO=1 W=1024 H=768
.
.
.
42-077 [1197 000-000]: Buffer size (1024*768) RTG
42-084 [1197 000-000]: NTSC mode V=59.2804Hz H=15590.7473Hz (227x262+1) IDX=-1 (<?>) D=0 RTG=1/1
42-084 [1197 000-000]: RTGFREQ: 262*59.2804 = 15531.4666 / 59.3 = 262
42-102 [1198 000-000]: D3D11 Shader and extra textures restored
I am wondering if additional logging in relation to output frequency might give a clue as to why this issue is occurring on my setup.

Currently it seems that only D3D11 'sees' that my Host Display panel is configured to output a 50Hz image (148500000/2970000=50.00) and does 'something'... (that's a pretty vague statement I'm afraid).
Amiga68k is offline  
 
Page generated in 0.04145 seconds with 11 queries