View Single Post
Old 12 January 2015, 15:19   #1
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,481
Graffiti and ECS

Apparently the Graffiti graphics adaptor device is supposed to work with ECS machines. Using WinUAE with an ECS config though, the Viewer program on the Graffiti disk produces garbled results, as if WinUAE isn't detecting that it should switch to Graffiti mode. Both pictures on the disk, testbild and katze.256 give the same (wrong-looking) result.

Attached are four pictures. The first is running Viewer and loading testbild. WinUAE log output says GRAFFITI lores mode, but then immediately Native mode.

Strangely, if I move the mouse pointer to the top of the screen, depending on its position, Graffiti lo-res or high-res mode is enabled (but with wrong results), see the next two pics.

Finally, with a PAL overscan Workbench, bringing WB screen to the front and dragging it down, near the bottom the WB screen contents are garbled, and it doesn't slide down past that point. (Works fine with AGA config.)

The Graffiti has a DIP switch which needs to be set differently for AGA vs OCS/ECS machines. Maybe WinUAE always emulates the AGA switch position???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pic_1.png
Views:	149
Size:	8.7 KB
ID:	42803   Click image for larger version

Name:	pic_2.png
Views:	133
Size:	9.2 KB
ID:	42804   Click image for larger version

Name:	pic_3.png
Views:	141
Size:	9.7 KB
ID:	42805   Click image for larger version

Name:	pic_4.png
Views:	143
Size:	11.3 KB
ID:	42806  
mark_k is offline  
AdSense AdSense  
 
Page generated in 0.05156 seconds with 10 queries