View Single Post
Old 01 January 2015, 18:26   #8
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,480
The GVP controllers (at least the Series II ones) have an autoboot disable jumper, so it would be nice to have a ROM disabled option (like for A2091).

I modified the A3000/040 config I used for testing NetBSD to have the HDF connected via GVP or Fastlane SCSI controllers, but then the system doesn't boot from it. I get a blank screen for a while then eventually the insert disk animation. Same with A2000/040/GVP config. [HDF link in this post.]

Does that match real hardware? Maybe the GVP & Fastlane ROMs don't support custom boot code?

A3000/040/Fastlane log output:
Code:
A3000 WD33C93 in use
SCSIEMU HD 0: 00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
SCSIEMU HD 0: 12.00.00.00.FE.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36
SCSIEMU HD 0: 1B.00.00.00.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=0 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
SCSIEMU HD 0: 25.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=8 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=8
SCSIEMU HD 0: 1A.00.00.00.0C.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=12 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=12
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.00.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.01.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.04.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.02.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.04.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.03.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 28.00.00.00.00.04.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 00.20.00.00.00.00.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
UAEHF: unsupported scsi command 0x00 LUN=1
-> SENSE STATUS: KEY=5 ASC=24 ASCQ=00
SCSIEMU HD 0: 12.20.00.00.FE.00.00.00.01.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0DBA1A70
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36

With A3000/040/GVP, log output says
Code:
A3000 WD33C93 in use
GVP WD33C93 in use
but there are no SCSI commands issued before the insert disk animation appears (with -scsiemulog option).


With an A4000/040/GVP config, there is a lot of log output with -scsiemulog, but the system eventually ends up at the insert disk animation. Log output starts with:
Code:
GVP WD33C93 in use
SCSIEMU HD 0: 12.00.00.00.24.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36
SCSIEMU HD 0: 00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
SCSIEMU HD 0: 00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
SCSIEMU HD 0: 00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
SCSIEMU HD 0: 1A.00.00.00.04.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=4 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=4
SCSIEMU HD 0: 25.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=10 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=8 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=8
SCSIEMU HD 0: 08.00.00.00.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 08.00.00.04.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 08.00.00.01.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 08.00.00.02.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 08.00.00.03.01.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=512 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=0
SCSIEMU HD 0: 12.20.00.00.24.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36
SCSIEMU HD 0: 12.40.00.00.24.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36
SCSIEMU HD 0: 12.60.00.00.24.00.00.00.00.00.00.00 CMDLEN=6 DATA=0D0984E8
-> DATAOUT=36 ST=0 SENSELEN=0 REPLYLEN=36
Edit: Same problem booting my Debian HDF, which should boot from a normal FFS AmigaDOS partition, so this issue probably isn't related to custom boot code.
Attached Files
File Type: zip NetBSD_GVP_Fastlane_configs.tar.bz2.zip (4.8 KB, 135 views)

Last edited by mark_k; 01 January 2015 at 18:34.
mark_k is offline  
 
Page generated in 0.05132 seconds with 10 queries