View Single Post
Old 18 August 2014, 07:27   #660
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Back to A500 from PPC..

Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Magda, Dhe Necrofil (Intro) by Elefantklubben -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=72428 (Latest Adds!)

A500 OCS/ECS (most common) -> the green scroll text going up/down but when reach upper position (some 2/3 of screen) it for a moment appears on the screen bottom ?!
A500 confirmed. (I don't understand how is this demo supposed to work without that jumpy scroller..)

Quote:
Eat Carrots (Intro) by Elefantklubben -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=29557

A500 OCS/ECS (most common) -> scroll text speed issue ! (also listen music!)
A500 confirmed. I guess it is designed for faster CPUs.. (or faster memory or at least something faster than A500)

Quote:
Running Man (Intro) by Scoopex -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=72396

A500 OCS/ECS (most common) -> strange points around logo! (see on pic.1 & pic.2 specially)
This is new undocumented feature!

Logo fade effect should fade to black, not to ugly greenish box. This is similar chipset undocumented feature/bug that SWIV uses for scoreboard graphics where invalid BPLCON2 PF2P2 value (>5) messes up bitplane color selection (without messing up bitplane/sprite priority selection).

If dual playfield and PF2P2 > 5: dual playfield planes #2 become transparent but it still hides planes #1 behind it if PF2PRI is set and plane has any non-zero pixels! It basically becomes transparent mask plane.

I don't think coder even noticed it because planes #2 palette has one palette entry that has exactly same color as background (and background is not fully black), my guess is that BPLCON2 was accidentally set to wrong value and "mask" plane was prefilled with wrong color. (Plane color value should have been 4, is 1, wrong plane filled)

Quote:
Haemorroid Target (Trackmo) by Bidon Dezign -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=24139

A500 OCS/ECS (most common) -> see pic.1 !? (seems it doesnt happen in WinUAE2700 version)

p.s. Also, on A500+/600 WinUAE QS configuration got HALT2 !? (Note: On WinUAE2700 version got pic.2 instead HALT2.)
It is correct, it was undocumented feature that was implemented in 2.8.0. It is ugly but correct.

Don't really care what happens with invalid configs.

Quote:
32 Bit AGA Sprite (Intro) by Brainchild -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=72588

A500 OCS/ECS (most common) -> see pic.1 !? (and how it looks on A1200 AGA see pic.2)
Works for me without garbage with A1200 config (correct looking sprite). A500 behavior is correct (corrupt sprite).
Toni Wilen is offline  
 
Page generated in 0.06425 seconds with 9 queries