View Single Post
Old 27 December 2012, 19:54   #1
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,476
Super72 mode problems

I noticed a couple of problems with Super72 modes. I'm testing with Kickstart 40.70, Workbench 40.42 (3.1), full ECS and using a border-blanking utility.

Set Workbench to Super72 super-high res laced (800x600). Run a program which opens a Super72 super-high res non-laced custom screen (800x300). The non-laced screen appears half-height. If you drag it down so the Workbench is exposed slightly (and therefore the Amiga output becomes interlaced) it changes to full-height. Drag the screen back up and it reverts to half height.

The next issue shows up with AGA chipset emulation. The Super72 display is offset to the right.

The next issue shows up with AGA chipset emulation and a couple of tooltypes set in the Super72 monitor driver:
TOTROWS=0x148
TOTCLKS=0x89
With those, the Amiga display (at 800x600) is offset to the right, so the rightmost part of Workbench is not visible. The part of the left border to the left of the mouse pointer appears non-blank (colour 0). But if I move the mouse right until the pointer is in the not-visible part, the extra colour 0 strip disappears.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Workbench800x600.png
Views:	186
Size:	8.0 KB
ID:	33601   Click image for larger version

Name:	ReSource800x300.png
Views:	158
Size:	5.2 KB
ID:	33602   Click image for larger version

Name:	ReSource800x300_dragged_down.png
Views:	162
Size:	6.1 KB
ID:	33603   Click image for larger version

Name:	Workbench800x600_AGA.png
Views:	145
Size:	5.8 KB
ID:	33604   Click image for larger version

Name:	Workbench800x600_AGA_custom_tooltypes.png
Views:	205
Size:	11.6 KB
ID:	33605  

mark_k is offline  
AdSense AdSense  
 
Page generated in 0.05350 seconds with 10 queries