English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 28 of 28
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: cbmeeks
Forum: support.Hardware 28 August 2018, 04:02
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Thanks. You've been a lot of help. I'd love...

Thanks. You've been a lot of help.

I'd love to visit Seattle one day. :-) Hopefully, I will have this thing working before that...lol
Forum: support.Hardware 28 August 2018, 02:10
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
No luck. I swapped out Denise and Paula. Still...

No luck. I swapped out Denise and Paula. Still the same.

When I had the newer Denise in and I pressed reset, the screen turned blue. So I guess it didn't like the newer Denise.

Only thing...
Forum: support.Hardware 28 August 2018, 00:05
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Another update. I swapped the CPU's out and...

Another update.

I swapped the CPU's out and they work. Running the A1000 CPU in the A500 worked just fine.

On the 1000, pressing CTRL + A(o) + A(c) resets the computer. So the keyboard should...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 23:47
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Small update. Unfortunately, I no longer...

Small update.

Unfortunately, I no longer have a Workbench 1.3 disk or my GoTek. :-(

The only way to test the CIA chips is to put them in my Amiga 500. Now, since I essentially don't have any...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 06:18
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Yes, the CPU is oriented correctly. It's also...

Yes, the CPU is oriented correctly. It's also inserted correctly (no bent pens or mis-alignment).

In fact, it looks just like this:
...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 05:58
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
I recorded the LED on power up. It's actually...

I recorded the LED on power up. It's actually FIVE blinks that I can see when I play back in slo-mo.

I haven't seen any error codes for 5 blinks.

Also, I toggling the CAPS lock key will...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 05:51
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Floppy is dead silent. No seeks. No LED from...

Floppy is dead silent. No seeks. No LED from floppy.

Everything is plugged in (please see my previous post).

I guess the CPU is the next thing to swap?
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 05:36
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
I swapped both CIA's from a known working Amiga...

I swapped both CIA's from a known working Amiga 500. No dice. Still same thing. Stops at light gray.

I think my next move would be to put the suspected "bad" CIA"s in the good 500 and see if...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 04:54
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
OK, I had an extra 8520R2. The 1000 had...

OK, I had an extra 8520R2.

The 1000 had two identical 8520A-1.

When I swapped the two A-1's around, the screen goes nuts. Wavy blue and red. Like the monitor can't hold the sync!

Then I...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 04:24
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
I believe you're right. I found one at the...

I believe you're right. I found one at the Goodwill today and it's much thinner than my RJ11 connectors.

Thanks!
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 04:02
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
I connected the 256K expansion. Plugged in the...

I connected the 256K expansion. Plugged in the composite (and removed the S-Video adapter).

I only get a solid light-gray screen. I'm assuming that's because the composite is gray scale only.
...
Forum: support.Hardware 27 August 2018, 02:24
Replies: 21
Views: 677
Posted By cbmeeks
Amiga 1000 only shows orange screen...

I'm trying to get my Amiga 1000 up and running.

I have a keyboard, mouse and S-Video adapter connected. I removed the front 256K expansion.

When I power it on, I only get a solid orange...
Forum: support.Hardware 26 August 2018, 06:28
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
No, that's not what I meant. What I meant was to...

No, that's not what I meant. What I meant was to be sure and not use the Mac cable on the Amiga. They look similar but are not.
Forum: support.Hardware 26 August 2018, 04:57
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
AHH!! Maybe it was the early Mac that I read...

AHH!! Maybe it was the early Mac that I read that.
Now that you mention it, I have a Mac 512K and original keyboard/cable. I will take a look at that cable and just remember to NOT use it in my...
Forum: support.Hardware 25 August 2018, 23:43
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
Hmm. By "work" do you mean it physically fit or...

Hmm. By "work" do you mean it physically fit or did you actually test out the keyboard.

I could have sworn I've read before that standard phone cables don't work. But maybe I'm reading that...
Forum: support.Hardware 25 August 2018, 23:32
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
Can you use a standard handset cord? I thought...

Can you use a standard handset cord? I thought they were wired differently. In fact, IIRC, telephone lines are crossed per pair? Or maybe it was one pair that was crossed.
Forum: support.Hardware 25 August 2018, 21:44
Replies: 16
Views: 857
Posted By cbmeeks
Amiga 1000 Keyboard Cable not RJ-11?

I just got a "new to me" Amiga 1000 keyboard. Unfortunately, it didn't come with the cable.

So I thought, no big deal. It's just an RJ-11 cable and I have plenty of RJ-11 plugs. So I will make...
Forum: Nostalgia & memories 12 December 2017, 17:49
Replies: 2
Views: 772
Posted By cbmeeks
Where to upload my code from the 90's?

Back in "my day", when I was 100% Amiga (1989-2000 or so) I co-developed a little map editor program with another guy (Ryan Scott). Our tool used a graphic engine (can't remember name) from Francois...
Forum: support.Hardware 16 June 2017, 18:21
Replies: 5
Views: 695
Posted By cbmeeks
Thanks for the suggestions. I haven't had a...

Thanks for the suggestions. I haven't had a moment to watch the YouTube video from talybont but I will soon.

Last night I tried to flow some solder into the "hole" that once held the pad. I...
Forum: support.Hardware 15 June 2017, 03:33
Replies: 5
Views: 695
Posted By cbmeeks
Amiga 600 Recap Project - Trace Gone!

Hello all. Today I'm finally getting around to starting my Amiga 600 restoration and re-cap project.

Restoration isn't totally accurate because it's actually in somewhat good shape.

The...
Forum: Nostalgia & memories 06 September 2016, 17:03
Replies: 115
Views: 17,228
Posted By cbmeeks
Like others have said, I miss things not working....

Like others have said, I miss things not working. I also miss being able to understand the hardware at almost an engineer's level. Simpletons like me could understand an Amiga (C64, Atari, etc.) at...
Forum: Hardware pics 06 September 2016, 16:45
Replies: 15
Views: 5,403
Posted By cbmeeks
Awesome system! I've always wanted some of...

Awesome system!

I've always wanted some of the more obscure Amiga's. Well, obscure for me. Such as the A1500 and A2500.

One thing I would do...only because I'm OCD about things....is to...
Forum: support.Hardware 06 September 2016, 16:28
Replies: 45
Views: 4,105
Posted By cbmeeks
If this hasn't been mentioned already, if you...

If this hasn't been mentioned already, if you decide to remove the shielding, I would suggest offering it to other Amiga owners who may need the shield. No need tossing it in the trash. :-)
Forum: support.Hardware 06 September 2016, 16:24
Replies: 12
Views: 2,921
Posted By cbmeeks
Thanks to everyone for their replies. ...

Thanks to everyone for their replies.

Unfortunately, I don't own any native SCART equipment so I cannot test with other machines.

However, I suspect it is the composite conversion and not the...
Forum: support.Hardware 04 September 2016, 19:05
Replies: 12
Views: 2,921
Posted By cbmeeks
Angry A500 to SCART to HDMI fail...

I've been trying different ways to get a modern display out of my Amiga 500. I've tried the GBS-8200. While that works, I'm not happy with the output. Perhaps it's my cable but I just don't like...
Forum: support.Hardware 26 December 2015, 05:17
Replies: 7
Views: 770
Posted By cbmeeks
Yes and yes.

Yes and yes.
Forum: support.Hardware 24 December 2015, 22:00
Replies: 7
Views: 770
Posted By cbmeeks
Thanks for the response. I've tried it...

Thanks for the response.

I've tried it without the front expansion. Another forum suggested testing all of the capacitors so I might do that next.

I hope it's not the chip RAM.
Forum: support.Hardware 22 December 2015, 19:19
Replies: 7
Views: 770
Posted By cbmeeks
A1000 Green Screen of Death

Hello all. First time poster. :-)

I have recently acquired my first Amiga 1000. When I power it on I get a dark green screen then a few seconds later it turns to a bright green screen.

I...
Showing results 1 to 28 of 28

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06276 seconds with 10 queries