English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 40 of 257
Search took 0.03 seconds.
Search: Posts Made By: paul1981
Forum: support.Hardware 27 September 2020, 22:23
Replies: 2
Views: 319
Posted By paul1981
Have you tried pulling the whole card out of the...

Have you tried pulling the whole card out of the 1200 by 1-2mm? That can help with intermittent contact issues, although I've never had this issue myself I do come across it from time to time on the...
Forum: support.Hardware 24 September 2020, 20:27
Replies: 14
Views: 521
Posted By paul1981
A 16-bit sound card would be nice. I have an...

A 16-bit sound card would be nice. I have an original clockport Prelude and I cannot fault the sound in any way whatsoever, and now I believe there are new ones being made, or there was when I last...
Forum: support.Hardware 24 September 2020, 20:18
Replies: 56
Views: 1,527
Posted By paul1981
Before you do anything else just see if it...

Before you do anything else just see if it consistently loses the same amount every day. If so, then you have to suspect that external crystal and R/C whatever it is, so in that case try the chip...
Forum: support.Hardware 23 September 2020, 14:39
Replies: 56
Views: 1,527
Posted By paul1981
In all my years of Amiga use (3.0 onwards) I have...

In all my years of Amiga use (3.0 onwards) I have never had to use anything but the Time Preferences program to set the correct time and date and have it correctly saved.
Forum: support.Hardware 23 September 2020, 14:19
Replies: 13
Views: 442
Posted By paul1981
Ouch. I hope you get a new CPU for it - those...

Ouch. I hope you get a new CPU for it - those Warp Engines are the Dogs Bols. ;)

I finger check mine for temps with the side of my little finger. If it feels hot it is hot in my opinion (but not...
Forum: support.Hardware 23 September 2020, 14:09
Replies: 6
Views: 440
Posted By paul1981
I've come across this thread on amiga.org, the...

I've come across this thread on amiga.org, the problem was a heat issue with the Lisa chip. He attached a heat sink and that seemed to fix it.

https://forum.amiga.org/index.php?topic=57409.0
...
Forum: support.Apps 23 September 2020, 13:57
Replies: 1
Views: 147
Posted By paul1981
I can think of MultiCX which allows this, but you...

I can think of MultiCX which allows this, but you have to use a qualifier key. The relevant tooltypes are HoldXQUAL and HoldYQUAL. Comes in handy in Workbench sometimes and paint programs etc.
...
Forum: request.Apps 21 September 2020, 21:23
Replies: 2
Views: 281
Posted By paul1981
Thanks, but already knew about the 2.0e. :) ...

Thanks, but already knew about the 2.0e. :)

No one on ASLPrefs? I'm not going in the loft to look through all my coverdisks as I taped up the boxes.

I don't think I dare ask Stefan for the 1.3b...
Forum: support.Apps 19 September 2020, 11:04
Replies: 11
Views: 690
Posted By paul1981
I found this, or something very close to it: ...

I found this, or something very close to it:

http://m68k.aminet.net/package/util/cli/ABF

"This utility permit to fake the version/revision info for a library, device or resource (NOT...
Forum: support.Apps 18 September 2020, 13:12
Replies: 11
Views: 690
Posted By paul1981
There's a little tool somewhere on aminet to...

There's a little tool somewhere on aminet to trick the version of desired library to whatever you want, so you could set it to be version 31 for example. Someone here I am sure will know what that...
Forum: request.Apps 16 September 2020, 14:01
Replies: 2
Views: 281
Posted By paul1981
MFR 1.3b (Magic File Requester) & old ASLPrefs

This was the last 'free' version. I found the 1.3, but not the 1.3b which fixes a few bugs since 1.3 and 1.3a.

Also, where does one download ASLPrefs for Workbench 3.0? I know I used to use this...
Forum: support.Apps 16 September 2020, 13:39
Replies: 11
Views: 690
Posted By paul1981
No you plonker. If that was true, then what's...

No you plonker. If that was true, then what's this about 3/4 way down the list?

https://amiga.foul.fr/

'render_29.0(000).library'

It's weird because I looked yesterday at the...
Forum: support.Hardware 16 September 2020, 12:04
Replies: 3
Views: 154
Posted By paul1981
So the problem is the drive, not the drive spin...

So the problem is the drive, not the drive spin up speed. That makes sense because I have other drives that do work that take longer to spin up. Like this old 10GB Toshiba for example, which takes...
Forum: support.Apps 15 September 2020, 22:35
Replies: 11
Views: 690
Posted By paul1981
Seems about right. It's probably for the best...

Seems about right. It's probably for the best unless you have an overclocked 68000. :)
Forum: support.Hardware 15 September 2020, 15:32
Replies: 3
Views: 154
Posted By paul1981
Hard drive 'slow spin-up' Fujitsu 40GB 2.5"

A1200 3.0 roms 8MB standard fastram expansion. Fujitsu MHW2040AT.

Cold boot powers on to Kickstart insert disk screen.
I'm well aware of the problem for decades, but I don't think it spins up...
Forum: support.Hardware 08 September 2020, 19:31
Replies: 5
Views: 420
Posted By paul1981
Budgie has tiny bloody fine pins (of course) so...

Budgie has tiny bloody fine pins (of course) so I'm not sure whether any of it's doable really. Good idea though to drill it out a bit to expose more metal. Also, if I cock it up I could always...
Forum: support.Hardware 07 September 2020, 00:26
Replies: 13
Views: 728
Posted By paul1981
I suppose he could instead edit the...

I suppose he could instead edit the startup-sequence and comment out the CPU CHECKINSTALL line?

I know it's naughty but it does solve his issue.
Forum: support.Hardware 07 September 2020, 00:19
Replies: 5
Views: 420
Posted By paul1981
My rev.1A board has that, well...it used to. I...

My rev.1A board has that, well...it used to. I accidentally caught the wire with a hard drive or ribbon or something earlier this year and it snapped the pin clean off and flush with the chip edge....
Forum: support.Hardware 04 September 2020, 17:56
Replies: 11
Views: 368
Posted By paul1981
You can fix it for Workbench with the Overscan...

You can fix it for Workbench with the Overscan preferences, but for programs that don't use the OS there's nothing more that can be done.
Forum: support.Hardware 04 September 2020, 12:27
Replies: 56
Views: 1,527
Posted By paul1981
You can certainly confirm that by just cold...

You can certainly confirm that by just cold booting with your Install disk every hour and see if it keeps keeping time. Don't reboot into your hard drive in-between though!

I've never used Scalos...
Forum: request.Apps 04 September 2020, 12:12
Replies: 5
Views: 592
Posted By paul1981
What version of Workbench?

What version of Workbench?
Forum: support.Hardware 03 September 2020, 23:03
Replies: 56
Views: 1,527
Posted By paul1981
Get a hammer, and give it a light tap just like...

Get a hammer, and give it a light tap just like this. :guru
Forum: support.Hardware 03 September 2020, 18:55
Replies: 3
Views: 506
Posted By paul1981
Sounds to me like your new TV is touchy, or it...

Sounds to me like your new TV is touchy, or it became touchy through use.
Forum: support.Apps 03 September 2020, 12:57
Replies: 5
Views: 293
Posted By paul1981
I think I remember having the same experiences...

I think I remember having the same experiences years ago. Worked under WinUAE but not on the real hardware.
NoAutoVec was another WHDLoad option I remember having some success with.
Forum: support.Apps 03 September 2020, 11:26
Replies: 5
Views: 293
Posted By paul1981
It's an old slave (20 yrs) - If you're running a...

It's an old slave (20 yrs) - If you're running a 68000 then some slaves won't work as they seem to require a 68020. Perhaps this is one of those such slaves, I don't have my 68000 A600 setup or I'd...
Forum: support.Apps 03 September 2020, 11:01
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
You could always fall back on a separate module...

You could always fall back on a separate module as link below should you not get it working again. If it's failed, I'd suspect corrosion damage from a leaked battery, had the battery leaked at all do...
Forum: support.Apps 02 September 2020, 10:34
Replies: 5
Views: 329
Posted By paul1981
https://eab.abime.net/showthread.php?t=37063&page=...

https://eab.abime.net/showthread.php?t=37063&page=7

check out page 7, it might be helpful.
Forum: support.Apps 01 September 2020, 21:13
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
That's a nice hint, but let's not forget they...

That's a nice hint, but let's not forget they aren't the same. I don't want anyone to think this is all for nothing. :D
Forum: support.Apps 01 September 2020, 21:11
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Sorry pal, I have the MuMove4K line too, I didn't...

Sorry pal, I have the MuMove4K line too, I didn't see it, but it was near the top. So mine goes like this and it is ABOVE SetPatch:

MuMove4K PREPAREEMUL A1200

You can just have the MuMove4K...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 20:28
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Those ;BEGIN blah... and ;END blah are just...

Those ;BEGIN blah... and ;END blah are just comments as they start with a ;, they're there so that the user knows what the command is for and where it starts and ends (as it may be a few lines not...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 20:23
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Keep the C:CPU60 B commented out. You have...

Keep the C:CPU60 B commented out.

You have to decide whether you want the MuFastRom to be run from the Startup-Sequence below SetPatch or whether you leave it where it is in the User-Startup. The...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 17:59
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
You never know, either of them could be an Amiga...

You never know, either of them could be an Amiga expert.
The only other places to look are WBStartup or User-Startup. User-Startup is in S: too, just like the Startup-Sequence. How cold is your cold...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 17:47
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
No, it is as I just tested this myself. If CPU60...

No, it is as I just tested this myself. If CPU60 B is invoked after SetPatch it remaps the ROM into FastRAM. Just comment the line out to bypass it by putting a ; before it.

I get 0.12 - 0.14 with...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 13:57
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Look at the bottom of your first page of your...

Look at the bottom of your first page of your startup-sequence and the top of page 2, what is underneath SetPatch? C:CPU60 B. This is what is probably mapping your ROM into FastRAM!

I was just...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 12:46
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
In my startup-sequence it is the line directly...

In my startup-sequence it is the line directly below SetPatch, and it just says 'MuFastRom' without the quotes. It's better being at the top as the whole boot process will benefit from the extra...
Forum: support.Apps 31 August 2020, 10:48
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Forgive me for being a bit confused. No, there's...

Forgive me for being a bit confused. No, there's nothing in your startup-sequence on Page 2 that maps the ROM to FastRAM. You are saying that you have added it yourself though since(?), and the...
Forum: support.Apps 30 August 2020, 20:53
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Well, MuFastRom will put your physical Kickstart...

Well, MuFastRom will put your physical Kickstart ROM chip into FastRAM.
Whereas MuMapRom will load A ROM into FastRAM from a file instead (I don't think you'll be wanting to do this as it wouldn't...
Forum: support.Apps 30 August 2020, 20:49
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Take a look at your startup-sequence again and if...

Take a look at your startup-sequence again and if it did install itself you will see it there. From what you say it sounds like it's installed, or something else is mapping your ROM to FastRAM.
BTW,...
Forum: support.Apps 30 August 2020, 12:43
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Yes, QuickROM does that, so does running 'CPU...

Yes, QuickROM does that, so does running 'CPU FASTROM' from the CLI, but not in a Thor mmu.library compatible way, hence the mmulib tools are separate entities. If the ROM is already remapped, then...
Forum: support.Apps 30 August 2020, 11:00
Replies: 97
Views: 2,987
Posted By paul1981
Rename the library you have there to...

Rename the library you have there to 68060.library.apollo, and then just copy over the 68060.library from the MMULib package. Keep the mmu.library in Libs too, there is no need to delete it and I...
Showing results 1 to 40 of 257

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 01:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09308 seconds with 10 queries