English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 40 of 190
Search took 0.03 seconds.
Search: Posts Made By: Vypr
Forum: Hardware pics 16 February 2020, 17:07
Replies: 3
Views: 185
Posted By Vypr
Elbox Power Tower LED Board

I recently bought an A1200 in a power tower for a very good price. Don't really need one as I already havea fully kitted out tower but I couldn't pass up the price.

unfortunately the previous...
Forum: support.Hardware 13 February 2020, 23:23
Replies: 2
Views: 234
Posted By Vypr
I had trouble getting my external gotek to work,...

I had trouble getting my external gotek to work, till i changed the jumper to ds1. (Note that i wanted the gotek as df1)
Forum: support.Hardware 13 February 2020, 10:41
Replies: 19
Views: 774
Posted By Vypr
Bad caps ar emore likely to result in distorted...

Bad caps ar emore likely to result in distorted video and sound but it's always a good idea to get them replaced anyway.
Are you using the original PSU, it might be worthwhile to check the power...
Forum: support.Hardware 09 February 2020, 23:13
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
Sounds like exactly the same issue I was having....

Sounds like exactly the same issue I was having. It took six minutes to draw the test screen at 1024x768 and there was graphical glitches all over the screen.
Try downgrading the driver and firmware...
Forum: support.Hardware 06 February 2020, 13:12
Replies: 16
Views: 380
Posted By Vypr
The original RAM turned out to be fine,...

The original RAM turned out to be fine, fortunately the voltage bounce was just in the downward direction so there was no overvoltage.

having said that, when I was building my A500++, some sloppy...
Forum: support.Hardware 05 February 2020, 21:19
Replies: 16
Views: 380
Posted By Vypr
I had an A500 that refused to boot and gave a...

I had an A500 that refused to boot and gave a green screen RAM erorr.After much faffing around replacing and testing RAM chips it turned out one of hte caps on the 5V rail had gone bad and was...
Forum: support.Hardware 05 February 2020, 10:44
Replies: 3
Views: 150
Posted By Vypr
There is a RAM test program specifically for this...

There is a RAM test program specifically for this card which can also be used for other RAM cards.

You can get a .dms image for it here:

http://amiga.resource.cx/exp/mbx1230
Forum: support.Hardware 30 January 2020, 13:17
Replies: 6
Views: 354
Posted By Vypr
You would be better of keeping the Indivision...

You would be better of keeping the Indivision plugged in even with the Radeon because most applications will switch back to the onboard screenmodes when you run them, it's actually pretty rare to...
Forum: support.Hardware 23 January 2020, 22:52
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
As an update, I got on the IRC channel and was...

As an update, I got on the IRC channel and was advised to try older firmware\driver and the card now works with the old 1.3 combo. This means I do have working RTG but will have to wait for a newer...
Forum: support.Hardware 23 January 2020, 15:11
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
I am using the Icomp Picasso96 but I don't think...

I am using the Icomp Picasso96 but I don't think it is the latest one as I think there was a bugfixed version released a few months ago. I'll give that one a try.
I've dropped Lukas an email but not...
Forum: support.Hardware 23 January 2020, 13:37
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
Tried the lowest slot next to the video slot and...

Tried the lowest slot next to the video slot and then ,moved it up to the 2nd lowest slot (that's where it is in the video)
Forum: support.Hardware 23 January 2020, 12:31
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
Super Buster 11 is installed.

Super Buster 11 is installed.
Forum: support.Hardware 23 January 2020, 10:30
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
No other boards, just the A3630 processor card...

No other boards, just the A3630 processor card and a CF adaptor
Forum: support.Hardware 22 January 2020, 23:38
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
SO this is what happens when trying to use the...

SO this is what happens when trying to use the RTG part of the board:

https://youtu.be/F0AewKtA-JM
Forum: support.Hardware 22 January 2020, 10:51
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
It's the original daughter board, System has a...

It's the original daughter board,
System has a standard A3630 processor card with 16mb RAM, recapped and SIM sockets replaced. Running OS3.1.4
Forum: support.Hardware 21 January 2020, 20:58
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
Well, mine arrived today, put it in the A4000 and...

Well, mine arrived today, put it in the A4000 and the scandoubler part of it works great but the RTG part not so much..

IN P96 settings, it shows the test screen but draws it agonizingly slowly...
Forum: support.Hardware 11 January 2020, 23:31
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
And I've not received a tracking number :( Must...

And I've not received a tracking number :(
Must be in the 2nd half of batch 2.
Forum: support.Hardware 04 January 2020, 01:05
Replies: 9
Views: 302
Posted By Vypr
I found the Qumox adapters to very hit and miss....

I found the Qumox adapters to very hit and miss. I bought two of the standard SD adapters. One works fine,the other was DOA.
The MicroSD ones seem to have a better success rate.
Forum: support.Hardware 30 December 2019, 15:58
Replies: 1
Views: 188
Posted By Vypr
The files are published in STL format for 3D...

The files are published in STL format for 3D Printers so you will need to import them into your editor.

Most people recommend using Fusion360 which is available for free use from Autodesk.
Forum: support.Hardware 18 December 2019, 14:05
Replies: 13
Views: 495
Posted By Vypr
https://github.com/keirf/FlashFloppy/wiki/Hardware...

https://github.com/keirf/FlashFloppy/wiki/Hardware-Mods
Forum: support.Hardware 18 December 2019, 14:02
Replies: 13
Views: 495
Posted By Vypr
I 3D printed a snap on housing for the OLED and...

I 3D printed a snap on housing for the OLED and encoder. This is my A500 - The switch on the housing is for the ROM Switcher.

https://imgur.com/dxAiIkg

This is the A1200
...
Forum: support.Hardware 18 December 2019, 13:07
Replies: 13
Views: 495
Posted By Vypr
The Micro-gotek should od that as the USB is an...

The Micro-gotek should od that as the USB is an external mount. Fir the selector, I usually wire a rotary encoder up and connect it to the pin headers.
Forum: support.Hardware 11 December 2019, 12:02
Replies: 215
Views: 28,507
Posted By Vypr
Apparently Batch 2 Has finished assembly and are...

Apparently Batch 2 Has finished assembly and are being shipped to MNT over the weekend. With any luck this means they will be shipped to users starting from next week.
Forum: support.Hardware 08 December 2019, 01:20
Replies: 95
Views: 3,660
Posted By Vypr
pins 2 and 14 are data in and out respectively if...

pins 2 and 14 are data in and out respectively if there's no activity on those pins it would mean that data isn't being written to or read from the chips which would result in the green screen.
Forum: support.Hardware 04 December 2019, 11:33
Replies: 48
Views: 1,492
Posted By Vypr
From that output it is not able to read anything...

From that output it is not able to read anything from RAM (all the data lines are high) so there's a high probability either the RAM is bad or a bad connection on Agnus somewhere.
Forum: support.Hardware 18 November 2019, 16:24
Replies: 95
Views: 3,660
Posted By Vypr
Is it just me or does that oscillator look like...

Is it just me or does that oscillator look like it's got a dent on it?
Forum: support.Hardware 15 November 2019, 23:05
Replies: 7
Views: 413
Posted By Vypr
Even the 500+'s have that extra long socket. If...

Even the 500+'s have that extra long socket. If you put the ROM in at the wrong end you end up with a fried ROM (Speaking from sad experience). Though if it was just the ROM I would expect to see...
Forum: support.Hardware 14 November 2019, 12:55
Replies: 48
Views: 1,492
Posted By Vypr
In the case of the A500, the green screen was...

In the case of the A500, the green screen was being caused by a power fluctuation on the 5V rail, although a multimeter showed 5V, the oscilloscope showed the 5V was actually oscillating rapidly...
Forum: Hardware mods 13 November 2019, 21:31
Replies: 269
Views: 47,182
Posted By Vypr
If it helps, this is the fix posted for the...

If it helps, this is the fix posted for the Checkmate Zorro adaptor:

Checkmate 1500 Plus ACA500+ Issue

An issue has been reported with certain ACA500+ accelerators refusing to boot, or only...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 20:23
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
She lives! Replaced all the capacitors...

She lives!

Replaced all the capacitors except the ones on the audio filter and VCC was now showing a stable voltage (+/- .1V), DiagROM serial output was (kind of) working and at least I could see...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 15:08
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
OK, had some issues, managed to kill my DiagROM...

OK, had some issues, managed to kill my DiagROM 1.1 chip (Always check chip alignment before powering on D'oh!)
DiagROM 1.2 just gives a screen with green and red lines.
Burned a new 1.1 chip, ran...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 03:23
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
OK, Caps C811-C816 have been replaced, 5V line...

OK, Caps C811-C816 have been replaced, 5V line now settled at around 5.14V but still no joy. Now getting a light grey screen at boot. Checking the RST and HLT lines show both as High so there's...
Forum: support.Hardware 12 November 2019, 11:51
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
The power suypply itself should be OK, I use it...

The power suypply itself should be OK, I use it to run am A500+, and A600 and an A1200 with no issues.
I'll double check the line filter and the power connector though.
Forum: support.Hardware 12 November 2019, 00:48
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
I checked every trace in the RAM as I remember...

I checked every trace in the RAM as I remember having probelms with an A2052 card with broken traces but all the traces are fine. Followed them all the way to Agnus and Paula as well as U10-13, they...
Forum: support.Hardware 11 November 2019, 01:58
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
Well, replacing U10-U13 did not change anything....

Well, replacing U10-U13 did not change anything. Looks like I'll have to get the multimeter out and start checking continuity on all the traces . See you guys in a month or so.
Forum: support.Hardware 11 November 2019, 01:57
Replies: 8
Views: 560
Posted By Vypr
There's not enough room in the 3.5" bay to mount...

There's not enough room in the 3.5" bay to mount both a CF card and a Gotek.
You could probably manage it in an A2000 as the 3.5" bays are much taller or mount in the 5.25" bay
Forum: support.Hardware 10 November 2019, 19:39
Replies: 45
Views: 1,297
Posted By Vypr
When you turn on the machine the power light...

When you turn on the machine the power light should come on dim, then brighten up. Does this happen?
Forum: support.Hardware 10 November 2019, 13:34
Replies: 45
Views: 1,297
Posted By Vypr
I would check the CPU socket and the traces...

I would check the CPU socket and the traces underneath it, that's where leakage from the battery usually destroys first.
Forum: support.Hardware 09 November 2019, 23:43
Replies: 45
Views: 1,297
Posted By Vypr
Did you change the jumper setting on J300? ATX...

Did you change the jumper setting on J300? ATX PSU won't have the 'tick' signal
Forum: support.Hardware 09 November 2019, 16:57
Replies: 17
Views: 661
Posted By Vypr
U10 - U13 are all fine, there is continuity to...

U10 - U13 are all fine, there is continuity to where they are supposed to go.

I've reseated Gary, Paula and the CPU , I've even replaced the sockets for Gary and Paula just to be on the safe side...
Showing results 1 to 40 of 190

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09475 seconds with 10 queries