English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 38 of 38
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: h4tt3n
Forum: support.Hardware 24 January 2016, 16:20
Replies: 5
Views: 749
Posted By h4tt3n
Thanks guys! I'll tell what happened.

Thanks guys! I'll tell what happened.
Forum: support.Hardware 24 January 2016, 13:47
Replies: 5
Views: 749
Posted By h4tt3n
I will try to do that. Can you help me identify...

I will try to do that. Can you help me identify it, so I'm certain to order the right one? All it says is 35 v. I can't seem to see any f value. Also, I suspect you need to be careful not to order...
Forum: support.Hardware 24 January 2016, 12:58
Replies: 5
Views: 749
Posted By h4tt3n
Amiga 500 Panasonic floppy drive only spinning sometimes.

Hello folks,

I have a Panasonic floppy drive for the A500 that will only spin if the motor is aligned in a certain angle at startup. I have to manually rotate the metal wheel in order to make it...
Forum: support.Hardware 23 January 2016, 22:38
Replies: 2
Views: 867
Posted By h4tt3n
A500 keyboard, no light in caps lock button

Hello folks,

I've got an a500 keyboard that seem to work okay, except there's no light in the caps lock key. I've pulled out the cable strip from its socket, cleaned it with qtip + iso and...
Forum: support.Apps 23 January 2016, 22:33
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Thanks. I've tried everything without sucess, and...

Thanks. I've tried everything without sucess, and I won't try any further unless I can get in contact with someone who knows how to use JR-Comm. Thanks everyone for trying to help. Cheers, Mike
Forum: support.Apps 19 January 2016, 09:57
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Cable + rest of hardware is really nice and well...

Cable + rest of hardware is really nice and well taken care of, no rust or dirt anywhere. I'm using a real, physical 9 pin serial port on the pc side.

Transferring adf files using realterm (pc...
Forum: support.Apps 18 January 2016, 11:45
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Thanks both of you. I've tried with three...

Thanks both of you. I've tried with three different amiga 500's, one of which has new cia's because they were burnt out, like you mention.

If I disable cts/rts on the pc side, I get an error...
Forum: support.Apps 16 January 2016, 18:31
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Well, I'm using a blue cable that came with an...

Well, I'm using a blue cable that came with an amiga 500, so I'm assuming it should work. It has both a 9 pin and 25 pin female socket in each end. I've got the 9 pin plugged into the pc's serial...
Forum: support.Apps 16 January 2016, 12:19
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Thanks for the tip modrobert. In JR-Comm there...

Thanks for the tip modrobert. In JR-Comm there seems to be a number og "download" options. In the buffer menu you can choose open capture or append capture, both w/wout save. In the transfers menu...
Forum: support.Apps 16 January 2016, 08:25
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Thanks thomas, I'll try the zmodem lib out with...

Thanks thomas, I'll try the zmodem lib out with RTS/CTS on. This is exactly the kind of thing I probably wouldn't have figured out by myself. Hyperterm doesn't seem to be on win10, but Realterm...
Forum: support.Apps 15 January 2016, 17:57
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Thanks idrougge, these settings seem to be pretty...

Thanks idrougge, these settings seem to be pretty standard. But what about handshake and echo? x, y, or zmodem?

I have installed RealTerm (http://realterm.sourceforge.net/) on the pc side, and it...
Forum: support.Apps 15 January 2016, 15:37
Replies: 16
Views: 1,762
Posted By h4tt3n
Null modem cable file transfer with JR-Comm, what settings to use?

Hello folks,

I'm trying to transfer data between pc and A500 1.3 with a null modem cable. So far I have succeeded in burning adf files with ADF Sender and Transwarp, but I'd like to set up a...
Forum: request.Apps 14 January 2016, 12:42
Replies: 7
Views: 2,368
Posted By h4tt3n
Looking for terminal software...

Hello fellow amigans,

I am looking for terminal / communications software for pc <-> amiga file transfer with null modem cable. I have gotten hold of Terminus and DreamTerm from aminet, but I am...
Forum: support.Hardware 07 February 2015, 20:32
Replies: 24
Views: 3,448
Posted By h4tt3n
I had the exact same problem after having...

I had the exact same problem after having replaced the upper head because it was damaged, but I made it work again. I had to repeatedly unscrew and move the head a tiny bit, fasten the screws and try...
Forum: Nostalgia & memories 02 February 2015, 13:47
Replies: 21
Views: 4,707
Posted By h4tt3n
As for VHS tapes, I've installed a video recorder...

As for VHS tapes, I've installed a video recorder and an old-school cathode ray TV for my kids to watch movies on. I've picked up two cardobard boxes full of classic quality movies and carotoons for...
Forum: support.Hardware 30 January 2015, 18:33
Replies: 1
Views: 815
Posted By h4tt3n
Dual CF to IDE adapter quirks

Hello folks,

I'm hoping someone here might give me a little advice. Recently I bought some dual CF to IDE adapters on eBay, but I can't get it to work with two CF cards. Both cards show up nicely...
Forum: support.Hardware 23 December 2014, 11:21
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
Thank you for the advice. I've tried this too,...

Thank you for the advice. I've tried this too, but it doesn't find any devices. As of this point I won't try any more software solutions. A friend has offered to look at it and possibly replace rom...
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 22:24
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
I tried it, nothing bloody works! Man I hate...

I tried it, nothing bloody works! Man I hate throwing money out the window :-(

Only software option left is HDToolBox, which I can't seem to find for wb 1.3. I have it on my os 2.1 and 3.1...
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 22:11
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
I tried it, nothing happens.

I tried it, nothing happens.
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 16:08
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
I'll try it out.

I'll try it out.
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 15:37
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
Sadly I don't have any other SCSI devices or PC...

Sadly I don't have any other SCSI devices or PC SCSI cards. I also don't have any other SCSI drives or an EPROM burner, so at this moment I can't check the hardware any further.
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 13:23
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
I don't have a spare SCSI drive. I have opened...

I don't have a spare SCSI drive. I have opened the case, removed and re-inserted the cables, and very carefully pulled out the ROM and pushed it back in to make sure connection is good. The drive...
Forum: support.Hardware 21 December 2014, 12:28
Replies: 12
Views: 1,947
Posted By h4tt3n
Help needed with GVP A500 impact series II hd+

Hello folks,

I just received a GVP impact series II hd8+ hard disk with 2 MB ram expansion and psu for my Amiga 500, but I can't get it working. I'm hoping someone here might help me along. I have...
Forum: support.Hardware 18 April 2012, 17:51
Replies: 7
Views: 3,202
Posted By h4tt3n
Okay, now I've replaced the CIA's with two MOS...

Okay, now I've replaced the CIA's with two MOS oldies from a spare kick 1.2 machine and it works perfectly. Thanks everyone for advice.

Cheers,
Mike
Forum: support.Hardware 17 April 2012, 21:03
Replies: 7
Views: 3,202
Posted By h4tt3n
I have an old spare board with two CIA's in them....

I have an old spare board with two CIA's in them. I'll try with them first.
Forum: support.Hardware 17 April 2012, 19:46
Replies: 7
Views: 3,202
Posted By h4tt3n
Okay, now things are looking better! I tried...

Okay, now things are looking better! I tried without floppy and removed and reinserted all soceted ic's without any improvement. Swapping the two CIA's got it booting again, though. Phew! I'm just...
Forum: support.Hardware 14 April 2012, 19:57
Replies: 7
Views: 3,202
Posted By h4tt3n
Amiga 500 won't boot

Hello,

I have a very well kept A500 unit which have worked flawlessly for years, but today it wouldn't boot. The screen goes white, grey, white, but the startup screen doesn't appear. The floppy...
Forum: support.Hardware 01 April 2011, 09:12
Replies: 1
Views: 860
Posted By h4tt3n
Floppy disk cleaner .adf

Hello folks,

Here's a little tip I'd like to share with you! For some time now I've been looking for a 3.5" floppy disk cleaner, and I just discovered that you can simply download one as a .adf...
Forum: support.Hardware 14 February 2010, 11:15
Replies: 6
Views: 1,446
Posted By h4tt3n
Ok, I did a little more research on how to put a...

Ok, I did a little more research on how to put a 2.5" ide harddisk into an a500 and found this (http://hardware.amiga.hu/exp/search.pl?amiga=500&cat=ide#t_adide). It's called AdIDE 44 (novia) and is...
Forum: New to Emulation or Amiga scene 10 February 2010, 21:47
Replies: 8
Views: 2,175
Posted By h4tt3n
Thanks Thomas, I just realised this! Indeed a...

Thanks Thomas, I just realised this! Indeed a silly beginner's mistake... after having owned an amiga for 20 years :-)

Workbench 3.1 is now installed on the drive, and everything seems to work...
Forum: New to Emulation or Amiga scene 10 February 2010, 20:30
Replies: 8
Views: 2,175
Posted By h4tt3n
Ok, I found the fastfilesystem, and now the drive...

Ok, I found the fastfilesystem, and now the drive has four formatted and working partitions of 1000mb each. Phew :-)

When trying to install wb3.1 I hit another wall... I've run the install tool on...
Forum: New to Emulation or Amiga scene 10 February 2010, 17:31
Replies: 8
Views: 2,175
Posted By h4tt3n
Yes, I forgot to mention that I'll only use the...

Yes, I forgot to mention that I'll only use the first 4gb, as recommended just about everywhere. It's just hard to get your hands on a 2.5" drive less than 40 gb these days :-)

I found this...
Forum: New to Emulation or Amiga scene 10 February 2010, 00:38
Replies: 8
Views: 2,175
Posted By h4tt3n
Figured it out. Obviously, the workbench install...

Figured it out. Obviously, the workbench install disk had to be the one missing from the package I picked up the other day.
Forum: New to Emulation or Amiga scene 09 February 2010, 22:48
Replies: 8
Views: 2,175
Posted By h4tt3n
How to format a harddisk on a1200?

Beginner seeking a little advice...

I just threw a 40gb 2.5" laptop harddisk into my a1200. The hd led flashes up on startup and the drive starts spinning.

Could anyone please explain...
Forum: support.WinUAE 05 February 2010, 09:21
Replies: 3
Views: 1,466
Posted By h4tt3n
Thanks for the reply fitzsteve, you were right...

Thanks for the reply fitzsteve, you were right about the hard drives. The paths for the hd files weren't right, and as soon as I fixed that it all ran fine.


Cheers,
Mike
Forum: support.WinUAE 04 February 2010, 23:35
Replies: 3
Views: 1,466
Posted By h4tt3n
Having trouble installing ClassicWB UAE

Hello,

I'm having a few difficulties trying to install the ClassicWB UAE version. I'm following the instructions found here:

http://classicwb.abime.net/classicweb/instructionsuae.htm
...
Forum: support.WinUAE 04 February 2010, 22:10
Replies: 5
Views: 1,074
Posted By h4tt3n
Vista compatibility issue?

Hello, fairly inexperienced winUAE user on the board...

I've just installed winUAE 2.0.1 on my 1½ year old laptop running under windows vista, which is causing some trouble. When having configured...
Forum: support.Hardware 03 February 2010, 21:58
Replies: 6
Views: 1,446
Posted By h4tt3n
Internal hd on a500?

Hello everyone, new guy on the forums.

I just picked up a mint condition a1200 for a fiver and am currently experimenting with various kinds of ide harddisk drives and compacflash drives.

Now...
Showing results 1 to 38 of 38

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07082 seconds with 10 queries