English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 40 of 49
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Vypr
Forum: support.Hardware 05 November 2018, 17:11
Replies: 4
Views: 198
Posted By Vypr
Jens did post the following on his forum: ...

Jens did post the following on his forum:

"We've always told other people and businesses that they should not design a case for the ACA500 or ACA500plus, because it's not yet known how much space...
Forum: support.Hardware 05 November 2018, 15:54
Replies: 16
Views: 435
Posted By Vypr
Sounds like a capacitor issue to me :p

Sounds like a capacitor issue to me :p
Forum: support.Hardware 05 November 2018, 12:16
Replies: 19
Views: 1,334
Posted By Vypr
I got a cheap(ish) 3d Pritner myself and usually...

I got a cheap(ish) 3d Pritner myself and usually print them off for around £10, it's not the material that's expensive, it's the time, 3d Printers are not very fast, it takes my printer 2-3 hours to...
Forum: support.Hardware 05 November 2018, 11:13
Replies: 3
Views: 238
Posted By Vypr
Well, a solid red screen indicates an error...

Well, a solid red screen indicates an error reading the ROM, it is possible there is a bad solder joint on one of the sockets, maybe you could ask your friends company if they can reflow the solder...
Forum: support.Hardware 23 October 2018, 10:39
Replies: 6
Views: 310
Posted By Vypr
The ACA1221EC is a much better option than the...

The ACA1221EC is a much better option than the 1208 IMO as it has 2 clockport interfaces you can use for the RTC leaving the motherboard one free. Depening on your motherboard revision you may not ...
Forum: Nostalgia & memories 23 October 2018, 00:00
Replies: 25
Views: 1,728
Posted By Vypr
Around 2001 I gave away (not sold) an Amiga 500...

Around 2001 I gave away (not sold) an Amiga 500 with working A590 and A570 sidecars to my then boss as he was an Amiga buff like me and I wasn't using them as I was focussed on my A1200.
Bastard...
Forum: support.Hardware 22 October 2018, 20:11
Replies: 6
Views: 310
Posted By Vypr
For a clock, one of these on the A12200s internal...

For a clock, one of these on the A12200s internal clockport will set you back about $20:
http://amigakit.amiga.store/product_info.php?products_id=1101

For RAM expansion you can either find an 8Mb...
Forum: support.Hardware 17 October 2018, 16:07
Replies: 14
Views: 614
Posted By Vypr
Yes, a lot of C64 PSU's are a solid block of...

Yes, a lot of C64 PSU's are a solid block of resin, see this page for an example.


https://wej.k.vu/broken_stuff/c64_power_supply_repair/

It's much easier just to buy a modern PSU than attempt...
Forum: support.Hardware 17 October 2018, 16:03
Replies: 14
Views: 614
Posted By Vypr
It wouldn't hurt to buy a new one but to test,...

It wouldn't hurt to buy a new one but to test, you will need to plug the PSU in and power on the C65.
Get a multimeter and check the voltage between Pin 8 on any of the RAM chips and Gnd.

From...
Forum: support.Hardware 16 October 2018, 21:17
Replies: 14
Views: 614
Posted By Vypr
It's difficult to tell on a C64 if it's good or...

It's difficult to tell on a C64 if it's good or not from the photos, however I would recommend getting the caps replaced as a matter of course.

You should check the Power Supply when it's under...
Forum: support.Hardware 23 September 2018, 13:20
Replies: 8
Views: 286
Posted By Vypr
That defnitely looks like PCI and should work,...

That defnitely looks like PCI and should work, AGP has a little hook shaped bit of board behind the board connector which you can see in the pictures of the first board.
Forum: support.Hardware 18 September 2018, 12:42
Replies: 13
Views: 701
Posted By Vypr
To be fair, he does recommend against installing...

To be fair, he does recommend against installing an FPU on this board, I believe it causes issues on memory timing and renders the board unstable. I was swithering whether to fit one on my 1233n till...
Forum: support.Hardware 17 September 2018, 22:28
Replies: 13
Views: 701
Posted By Vypr
The only instructions I have found on adding an...

The only instructions I have found on adding an FPU to a ACA1233n is to disable burst mode but that's done via software.
Forum: support.Hardware 05 September 2018, 18:08
Replies: 5
Views: 290
Posted By Vypr
Pretty much as Jope says, they are virtually...

Pretty much as Jope says, they are virtually identical capability wise aside from the SVideo input on the 1084s, right down to the power switches having the same tendency to break down in the same...
Forum: support.Hardware 13 June 2018, 18:38
Replies: 95
Views: 12,492
Posted By Vypr
Handy to know. I got my mediator \ ACA1233N to...

Handy to know. I got my mediator \ ACA1233N to reliably boot by setting the ACAClock to 3 but didn't think to try raising the speed again. I know what I'll be tying when I get home tonight.

On an...
Forum: support.Hardware 25 May 2018, 14:31
Replies: 6
Views: 383
Posted By Vypr
My 1233n is in a tower case at the moment but I...

My 1233n is in a tower case at the moment but I never had a problem with it in the standard case.

My standard Miggy is currently running off a 500 PSU with an Mtec 1230/28 accelerator and an IDE...
Forum: support.Hardware 23 May 2018, 12:30
Replies: 6
Views: 383
Posted By Vypr
They are interchangeable. i have used A1200 PSUs...

They are interchangeable. i have used A1200 PSUs on A500 and A500+ with no issues. I owuld recommend using the A500 PSU though as they are more reliable than the lightweight A1200 version.
Forum: support.Hardware 06 April 2018, 17:07
Replies: 4
Views: 239
Posted By Vypr
Amigakit sell the connector and cable for £2.50 ...

Amigakit sell the connector and cable for £2.50

https://amigakit.amiga.store/catalog/product_info.php?cPath=49_89&products_id=667
Forum: support.Hardware 16 August 2017, 16:33
Replies: 3
Views: 357
Posted By Vypr
Aha! Yes, that did the trick. Moving the...

Aha!

Yes, that did the trick. Moving the c:LoadMonDrvs entry to before the C:Mount command and changing Mount = 0 to Mount = 1 has done the job, CD is now mounted at Workbench load.

Thanks...
Forum: support.Hardware 16 August 2017, 15:08
Replies: 3
Views: 357
Posted By Vypr
Help with A1200 SCSI CD ROM

I've been having trouble getting my SCSI CD ROM being detected in my Amiga and was hoping someone would be able to give me some pointers.

hardware setup

A1200 Rev 2B board
Mediator 1200TX...
Forum: support.Hardware 13 August 2017, 16:22
Replies: 12
Views: 842
Posted By Vypr
I've got the same card and had the same problem...

I've got the same card and had the same problem when I first got it. It was not detected in either of my A1200's.
First I got it to detect by putting it in at a slight angle.
I think the contacts...
Forum: support.Hardware 10 May 2017, 17:24
Replies: 14
Views: 1,116
Posted By Vypr
The ACA1233n doesn't need the software to run as...

The ACA1233n doesn't need the software to run as it is autoconfiguring but if you want to use features like mapROM, you'll need the software.
Probably the easiest way to get the lha onto an adf is...
Forum: Hardware pics 05 March 2017, 00:31
Replies: 4
Views: 2,823
Posted By Vypr
If you're going to put an ATX PSU in the case, I...

If you're going to put an ATX PSU in the case, I recommend getting some of this to hold the power switch in place.
...
Forum: support.Hardware 04 March 2017, 22:03
Replies: 16
Views: 1,886
Posted By Vypr
What I did. Put ACAMApROM command in the C:...

What I did.

Put ACAMApROM command in the C: directory.

Add the following to the top of startup-sequence

c:ACAMapROM I q

q switch is required to suppress messages which can screw up the...
Forum: Hardware pics 04 March 2017, 21:41
Replies: 4
Views: 2,823
Posted By Vypr
A1200 Tower project - finally complete!

Ever since the first mediator was announced I've always wanted to put my old A1200 into a tower but never had the cash for it. Recently I got a decent job that paid enough for me to splash out a bit...
Forum: support.Hardware 04 March 2017, 20:56
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Well, for some reason it has decided to start...

Well, for some reason it has decided to start working so colour me confused. :confused

I was having problems with the system only booting 25% of the time and decided to swap in a spare 1200 board...
Forum: support.Hardware 03 March 2017, 23:58
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Yes, had no effect on the issue, also tried the...

Yes, had no effect on the issue, also tried the ACASwitchC0mem command as well.
Forum: Hardware pics 27 February 2017, 11:59
Replies: 9
Views: 4,044
Posted By Vypr
SquirrelSCSI card is a PCMCIA card that allows...

SquirrelSCSI card is a PCMCIA card that allows you to connect external SCSI devices like scanners and CD-ROM drives. They are notorious for bending pins in PCMCIA ports as they don't quite line up...
Forum: support.Hardware 15 February 2017, 23:05
Replies: 12
Views: 948
Posted By Vypr
As Daedalus said, recapping wouldn't help, red...

As Daedalus said, recapping wouldn't help, red does indicate an issue with ROMs. I got the same thing when I managed to cook a ROM in one of my Amigas (hint, when inserting them, leave the leftmost...
Forum: support.Hardware 14 February 2017, 01:23
Replies: 95
Views: 12,492
Posted By Vypr
I've got a strange issue when using KickROM on...

I've got a strange issue when using KickROM on mine, if it's enabled in startup-sequence I keep getting "intuition is attempting to reset the workbench" on Workbench loadup and it also pops up when I...
Forum: support.Hardware 14 February 2017, 01:20
Replies: 7
Views: 386
Posted By Vypr
You want a 3Com 3C589, There's a couple on eBay...

You want a 3Com 3C589, There's a couple on eBay just now but they don't appear to come with the required cable. If you're stuck I have a spare.
Forum: support.Hardware 13 February 2017, 23:07
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
SO I tried the timing fixes on a spare...

SO I tried the timing fixes on a spare motherboard and to my complete lack of surprise, it did not affect the issue in any way. It looks like something must be off in the subroutine timing in OS3.9....
Forum: support.Hardware 11 February 2017, 17:17
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
The PSU is several years old, £ I think and it's...

The PSU is several years old, £ I think and it's a 700W supply I pulled from a w working box.
I'm seeing 12.23V on the 12V Rail and 5.05V on the 5V Rail.
The card works fine at 40Mhz in OS3.1 so...
Forum: support.Hardware 11 February 2017, 01:59
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Update: We are now working properly! It...

Update:

We are now working properly!

It looks like the issue was with the speed of the ACA1233n card. The Mediator in OS3.9 does not seem to like 40Mhz speed. Bumping the processor speed down...
Forum: support.Hardware 11 February 2017, 00:25
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Well it appears the scsi section was a red...

Well it appears the scsi section was a red herring. It did still hang from time to itme with that commented out.
I commented out the loadwb command and .... no freeze. so something in the Workbench...
Forum: support.Hardware 09 February 2017, 11:36
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Have tried with a fresh OS3.9 with no BBs...

Have tried with a fresh OS3.9 with no BBs installed and with both BBs. Same issue seen.
Also tried with and without the ROM update from BB2
The ROMs are from Amigakit (These ones...
Forum: support.Hardware 08 February 2017, 22:57
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
OK, so it's definitely an OS3.9 issue. System is...

OK, so it's definitely an OS3.9 issue. System is fine with 3.1 but a completely clean 3.9 install freezes as soon as Workbench starts to load. I get a grey screen with no icons and the mouse cursor...
Forum: support.Hardware 08 February 2017, 12:30
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
I did a bit more testing, I installed OS3.1 on a...

I did a bit more testing, I installed OS3.1 on a spare SD card and tested that, and that seems to work fine with the accelerator. System booted to Workbench, drivers installed OK and pciinfo...
Forum: support.Hardware 07 February 2017, 22:19
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
OK, so ACA card arrived today. Fitted and now...

OK, so ACA card arrived today. Fitted and now early startup can see three devices.
However the system locks up just after loading Workbench If I set the memory to anything other than 0Mb :(...
Forum: support.Hardware 06 February 2017, 12:27
Replies: 32
Views: 2,746
Posted By Vypr
Well, it turns out that if I remove the...

Well, it turns out that if I remove the accelerator card and open the config jumper, the mediator can be seen.
Have just decided to bite the bullet and splash out on an ACA 1233n card which should...
Showing results 1 to 40 of 49

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09031 seconds with 10 queries