English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 40 of 167
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Vypr
Forum: support.Hardware 08 December 2019, 01:20
Replies: 90
Views: 2,058
Posted By Vypr
pins 2 and 14 are data in and out respectively if...

pins 2 and 14 are data in and out respectively if there's no activity on those pins it would mean that data isn't being written to or read from the chips which would result in the green screen.
Forum: support.Hardware 04 December 2019, 11:33
Replies: 41
Views: 943
Posted By Vypr
From that output it is not able to read anything...

From that output it is not able to read anything from RAM (all the data lines are high) so there's a high probability either the RAM is bad or a bad connection on Agnus somewhere.
Forum: support.Hardware 18 November 2019, 16:24
Replies: 90
Views: 2,058
Posted By Vypr
Is it just me or does that oscillator look like...

Is it just me or does that oscillator look like it's got a dent on it?
Forum: support.Hardware 15 November 2019, 23:05
Replies: 7
Views: 376
Posted By Vypr
Even the 500+'s have that extra long socket. If...

Even the 500+'s have that extra long socket. If you put the ROM in at the wrong end you end up with a fried ROM (Speaking from sad experience). Though if it was just the ROM I would expect to see...
Forum: support.Hardware 14 November 2019, 12:55
Replies: 41
Views: 943
Posted By Vypr
In the case of the A500, the green screen was...

In the case of the A500, the green screen was being caused by a power fluctuation on the 5V rail, although a multimeter showed 5V, the oscilloscope showed the 5V was actually oscillating rapidly...
Forum: Hardware mods 13 November 2019, 21:31
Replies: 267
Views: 43,488
Posted By Vypr
If it helps, this is the fix posted for the...

If it helps, this is the fix posted for the Checkmate Zorro adaptor:

Checkmate 1500 Plus ACA500+ Issue

An issue has been reported with certain ACA500+ accelerators refusing to boot, or only...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 20:23
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
She lives! Replaced all the capacitors...

She lives!

Replaced all the capacitors except the ones on the audio filter and VCC was now showing a stable voltage (+/- .1V), DiagROM serial output was (kind of) working and at least I could see...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 15:08
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
OK, had some issues, managed to kill my DiagROM...

OK, had some issues, managed to kill my DiagROM 1.1 chip (Always check chip alignment before powering on D'oh!)
DiagROM 1.2 just gives a screen with green and red lines.
Burned a new 1.1 chip, ran...
Forum: support.Hardware 13 November 2019, 03:23
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
OK, Caps C811-C816 have been replaced, 5V line...

OK, Caps C811-C816 have been replaced, 5V line now settled at around 5.14V but still no joy. Now getting a light grey screen at boot. Checking the RST and HLT lines show both as High so there's...
Forum: support.Hardware 12 November 2019, 11:51
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
The power suypply itself should be OK, I use it...

The power suypply itself should be OK, I use it to run am A500+, and A600 and an A1200 with no issues.
I'll double check the line filter and the power connector though.
Forum: support.Hardware 12 November 2019, 00:48
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
I checked every trace in the RAM as I remember...

I checked every trace in the RAM as I remember having probelms with an A2052 card with broken traces but all the traces are fine. Followed them all the way to Agnus and Paula as well as U10-13, they...
Forum: support.Hardware 11 November 2019, 01:58
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
Well, replacing U10-U13 did not change anything....

Well, replacing U10-U13 did not change anything. Looks like I'll have to get the multimeter out and start checking continuity on all the traces . See you guys in a month or so.
Forum: support.Hardware 11 November 2019, 01:57
Replies: 8
Views: 523
Posted By Vypr
There's not enough room in the 3.5" bay to mount...

There's not enough room in the 3.5" bay to mount both a CF card and a Gotek.
You could probably manage it in an A2000 as the 3.5" bays are much taller or mount in the 5.25" bay
Forum: support.Hardware 10 November 2019, 19:39
Replies: 32
Views: 669
Posted By Vypr
When you turn on the machine the power light...

When you turn on the machine the power light should come on dim, then brighten up. Does this happen?
Forum: support.Hardware 10 November 2019, 13:34
Replies: 32
Views: 669
Posted By Vypr
I would check the CPU socket and the traces...

I would check the CPU socket and the traces underneath it, that's where leakage from the battery usually destroys first.
Forum: support.Hardware 09 November 2019, 23:43
Replies: 32
Views: 669
Posted By Vypr
Did you change the jumper setting on J300? ATX...

Did you change the jumper setting on J300? ATX PSU won't have the 'tick' signal
Forum: support.Hardware 09 November 2019, 16:57
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
U10 - U13 are all fine, there is continuity to...

U10 - U13 are all fine, there is continuity to where they are supposed to go.

I've reseated Gary, Paula and the CPU , I've even replaced the sockets for Gary and Paula just to be on the safe side...
Forum: support.Hardware 09 November 2019, 01:04
Replies: 17
Views: 588
Posted By Vypr
A500 memory issues

I recently bought an A500 cheap in the hopes of fixing it but I think it may be beyond me.
When I got it it was displaying a green screen at boot indicating a RAM issue.

I first swapped the Agnus...
Forum: support.Hardware 07 November 2019, 13:40
Replies: 143
Views: 19,708
Posted By Vypr
Not directly but the website has been updated to...

Not directly but the website has been updated to say Batch 2 would start shipping in December

Edit: His twitter feed reports that the PCBs and parts for batch 2&3 were ordered 22 hours ago. A bit...
Forum: Hardware mods 04 November 2019, 21:24
Replies: 37
Views: 4,208
Posted By Vypr
The donor chip was this: ...

The donor chip was this:

https://www.utsource.net/itm/p/456204.html

I've just built another V3, same visual corruption, almost exactly the same pattern as well. it starts with a single strip of...
Forum: Hardware mods 03 November 2019, 18:07
Replies: 37
Views: 4,208
Posted By Vypr
That's what I though too, so I built another one...

That's what I though too, so I built another one with different memory chips and got the same result.
Forum: Hardware mods 03 November 2019, 16:55
Replies: 37
Views: 4,208
Posted By Vypr
I've bought 5 PCBs each of the V2 & V3 boards. ...

I've bought 5 PCBs each of the V2 & V3 boards.
The V2 board works perfectly in my A500++ board but teh V3 will not.
Booting from a 3.1.4 ROM just gives you a yellow screen and a reboot cycle....
Forum: support.Hardware 29 October 2019, 22:38
Replies: 5
Views: 233
Posted By Vypr
8 x 51C4256 chips makes it a 1Mb RAM expansion....

8 x 51C4256 chips makes it a 1Mb RAM expansion. Pretty bare bones card, just the 8 RAM chips and associated decoupling caps
Forum: support.Hardware 29 October 2019, 14:34
Replies: 16
Views: 571
Posted By Vypr
Yep, I think that pretty conclusivly rules it's a...

Yep, I think that pretty conclusivly rules it's a faulty chip if the fault follows the chip.

Replacements should be easy to get hold of, found thison eBay for a decent price:
...
Forum: support.Hardware 25 October 2019, 14:14
Replies: 15
Views: 574
Posted By Vypr
How much RAM is in it? I t could be a bad Zip RAM...

How much RAM is in it? I t could be a bad Zip RAM stick
Forum: support.Hardware 25 October 2019, 12:02
Replies: 15
Views: 574
Posted By Vypr
What model card is it?

What model card is it?
Forum: support.Hardware 25 October 2019, 00:32
Replies: 16
Views: 571
Posted By Vypr
Yes, it looks like the schematic I'm pointing to...

Yes, it looks like the schematic I'm pointing to is the daughterboard, not the RAM expansion.

So I found an image of the RAM expansion and it appears to use the MB81464 which, according to the...
Forum: support.Hardware 24 October 2019, 14:08
Replies: 12
Views: 378
Posted By Vypr
I had a very similar issue on an A2000 which had...

I had a very similar issue on an A2000 which had me pulling my hair out. What I owuld notice is that the right I replaced all the components between the mouse and Paula to no avail until the day I...
Forum: support.Hardware 24 October 2019, 13:28
Replies: 16
Views: 571
Posted By Vypr
Theres an A1000 schematic here:...

Theres an A1000 schematic here: http://www.devili.iki.fi/mirrors/4x4.hopto.org/
That appears to have the expansion board schematic, it's the first zip file in the list and the expansion schematic is...
Forum: support.Hardware 23 October 2019, 15:57
Replies: 3
Views: 261
Posted By Vypr
If you had some pictures it could probably help...

If you had some pictures it could probably help us identify the board and advise. if it's a battery that's leaked you'll want to give the board a wash down with white vinegar to neutralize the alkali...
Forum: Retrogaming General Discussion 07 October 2019, 17:42
Replies: 50
Views: 3,193
Posted By Vypr
I think the Amiga was more hurt by Commodore's...

I think the Amiga was more hurt by Commodore's frankly ludicrous business decisions than Motorola's lack of movement from 68K to PPC.
Plus the PowerPC processor wasn't introduced till 1992 which is...
Forum: support.Hardware 01 October 2019, 13:29
Replies: 143
Views: 19,708
Posted By Vypr
Lukas posted some P96speed results with the 1.4...

Lukas posted some P96speed results with the 1.4 firmware last week, results looking good (waiting for batch 2 to start shipping so i can try mine :) )
...
Forum: support.Hardware 25 September 2019, 10:43
Replies: 3
Views: 315
Posted By Vypr
Looks like you've got one bad RAM chip there, the...

Looks like you've got one bad RAM chip there, the eighth bit in the RAM test is always high then at least one chip is not returning a signal.
The rev 5 board has 16 single bit RAM chips so it's just...
Forum: support.Hardware 18 September 2019, 22:38
Replies: 10
Views: 711
Posted By Vypr
I think that should do it. I would recommend...

I think that should do it. I would recommend printing the spacers out as well to lift the SCSI2SD card off the mount
Forum: support.Hardware 18 September 2019, 00:22
Replies: 10
Views: 711
Posted By Vypr
So I bodged this up which should fit but I think...

So I bodged this up which should fit but I think it will need to be raised up a bit higher as the SCSI2SD is wider than a normal 2.5" HD so it may foul the keyboard cable.
Forum: support.Hardware 17 September 2019, 11:16
Replies: 10
Views: 711
Posted By Vypr
I've designed ones for the A2000 and A2091\A590....

I've designed ones for the A2000 and A2091\A590. I could probably knock one up for the A1200 HD cradle.
Forum: support.Hardware 09 September 2019, 01:59
Replies: 15
Views: 584
Posted By Vypr
For the broken socket, you'll need a 48 pin DIP...

For the broken socket, you'll need a 48 pin DIP socket with 2.54mm lead spacing

This should work as a replacement:
...
Forum: support.Hardware 05 September 2019, 17:36
Replies: 14
Views: 458
Posted By Vypr
Nope, the A2500HD came with e rev 6 motherboard....

Nope, the A2500HD came with e rev 6 motherboard. Mine is also Rev 6 and did not need any modifications.
Forum: support.Hardware 05 September 2019, 15:39
Replies: 14
Views: 458
Posted By Vypr
Well, you can create partitions up to the 32Gb...

Well, you can create partitions up to the 32Gb size but you will get an out of memory error when trying to format it as Workbench won;t be bale to validate the formatting. You can increase the file...
Forum: support.Hardware 05 September 2019, 00:52
Replies: 14
Views: 458
Posted By Vypr
Then you should be good. My A2091 came with 6.6...

Then you should be good. My A2091 came with 6.6 and it quite happily readf a 16Gb card. Portioned into a 80Mb Workbench partition and 4x4Gb partitions.

the only limit on your partition sizes will...
Showing results 1 to 40 of 167

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08333 seconds with 10 queries