English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   News (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=29)
-   -   PFS3AIO v3.1 Final (http://eab.abime.net/showthread.php?t=90778)

supaduper 21 February 2018 23:55

1 Attachment(s)
FS uae error log

Attachment 56926

indigolemon 22 February 2018 00:22

Can confirm no issues with Test 3 on a real A1200 here - cheers Toni :)

malko 22 February 2018 01:08

1 Attachment(s)
On my side, FS-UAE boots fine with the PFS3aio-test3 :great .

@Foul : Maybe there is something wrong with your config file. I have noticed that, for your HD, you use two options that are not available in the FS-UAE option page. It's uae_filesystem2 & uae_uaehf0 .
I have seen these entries in the logs files (but more complete than yours), so try to change your configuration according to the documented options (or are those two options needed to access the CF on the Amiga side ?)
Even if we have different configs, you can check mine here

When you have your CF back, don't forget to give a feedback ;) .

Toni Wilen 22 February 2018 09:20

Quote:

Originally Posted by supaduper (Post 1221326)
FS uae error log

Quote:

Partition 'DH0' Dostype=5244534B (RDSK) Flags: 00000000
Huh? Looks like RDB hardfile is mounted as partition hardfile.

supaduper 22 February 2018 09:26

Quote:

Originally Posted by Toni Wilen (Post 1221415)
Huh? Looks like RDB hardfile is mounted as partition hardfile.

Hi Toni, what does that mean ? as I am not a Guru ! :)

Toni Wilen 22 February 2018 09:45

Quote:

Originally Posted by supaduper (Post 1221417)
Hi Toni, what does that mean ? as I am not a Guru ! :)

There probably is some parameter that tells fs-uae to mount it as RDB hardfile. "RDSK" identifier really should do it automatically.

EDIT: If drive was partitioned in partition hardfile-mode, it may not have fully valid RDB or some other corruption.

Foul 22 February 2018 10:07

Quote:

Originally Posted by malko (Post 1221347)
@Foul : Maybe there is something wrong with your config file. I have noticed that, for your HD, you use two options that are not available in the FS-UAE option page. It's uae_filesystem2 & uae_uaehf0 .

Both are disabled... i only use hard_drive_0 = /dev/sdf for the test... (Real Compact Flash on USB Adapter)

supaduper 22 February 2018 11:00

Quote:

Originally Posted by Toni Wilen (Post 1221423)
There probably is some parameter that tells fs-uae to mount it as RDB hardfile. "RDSK" identifier really should do it automatically.

EDIT: If drive was partitioned in partition hardfile-mode, it may not have fully valid RDB or some other corruption.

Thanks Toni, I do not use FS uae anyway so I am not going to worry about it as Winuae is my preferred emulator :)

Foul 22 February 2018 12:04

Backup done.
Update to test #3 : done
system upgraded to CFS\00

All is Working normally :nuts

I checked each partitions with PFSdodctor.. and it's 10x times faster !!! :great

Toni Wilen 22 February 2018 12:19

CFS dostype is always wrong. (Don't ask in this thread, search for it)

ShK 22 February 2018 13:27

Quickly testing >4G filesize support works. Nice work Toni! :great

Tested with 500G Hitachi drive with the one big bootable PFS3AIO partition.

Formating with >4G filesize support enabled:
https://s10.postimg.org/tlsal06rd/filesize.png

Copying a file back and forth, and CRC compare:
https://s10.postimg.org/qrp57kcax/largefiles.png

TuKo 22 February 2018 13:36

This is quite an improvement ! Congrats !

Toni Wilen 22 February 2018 13:44

Quote:

Originally Posted by ShK (Post 1221473)
Quickly testing >4G filesize support works.

"Appears to work". It needs lots of testing and updated pfsdoctor checking and more..

EDIT: Also which 64-bit packets are needed to enable >4G file access without too many restrictions.

Jope 22 February 2018 17:01

I have a 18GB SCSI disk. I installed it into a GVP Series II (4.15) with 8MB RAM, used the HDToolBox from the 2.1 install disk to partition it. One large partition spanning the entire drive.

I installed a genuine registered PFS3DS onto the RDB, 0x50465303.

Then I moved the disk to the PC, UAEHF unit 0. Formatted, installed WB2.1 on there. After that I deleted PFS3DS from the RDB, installed pfs3aio test3 in its place with the same dostype.

I rebooted the emulator, still works fine. Killed the emulator, restarted from this disk, still works fine.

Now I moved the disk back to the GVP and:
Read Error 0 on block 3404
Make sure disk is inserted

Read Error 6 on block 12522
Make sure disk is inserted

Device IDH0:
Could not read rootblock extension

Device IDH0:
ALERT:
Wrong index block id X, expected X, Block 0, 21314, 16255690 (not sure if this continues offscreen, Topaz/9)

malko 22 February 2018 18:36

Quote:

Originally Posted by Foul (Post 1221427)
Both are disabled... i only use hard_drive_0 = /dev/sdf for the test... (Real Compact Flash on USB Adapter)

No no no :D . The two mentioned lines are not commented in the file you have posted (post #47) ;) .

Foul 22 February 2018 18:39

you're right ! it's my Default.fs-uae here at work... sorry..
At home.. it's commented ;)
The rest are the same...

kolla 22 February 2018 18:41

Quote:

Originally Posted by Toni Wilen (Post 1221286)
I forgot, will be in next update. (Also UAE directory filesystem needs this, odd that no one has ever mentioned it?)

That's why I formulated myself the way I did, sort og hinting at other filesystems ;)

Jope 22 February 2018 21:55

Quote:

Originally Posted by Jope (Post 1221528)
I have a 18GB SCSI disk. I installed it into a GVP Series II (4.15) with 8MB RAM, used the HDToolBox from the 2.1 install disk to partition it. One large partition spanning the entire drive.

False alarm, there were problems with the old PFS3DS using this drive too. It wasn't a fair setup at all, a U160 drive on an old controller.

My search continues, I have a pile of drives I still need to go through. :-)

Sinphaltimus 23 February 2018 02:07

PFS3aioTest3 successfully applied to my Vampirized A500 Apollo OS r43 SSD. After successful reboot, PFSDoctor is happy with all devices.

DH0:777MB, DH2:512MB and DH1:27.5GB

:) - Thank you.

Toni Wilen 23 February 2018 20:52

Test 4 released. Final soon..


All times are GMT +2. The time now is 09:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.05216 seconds with 11 queries