English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   Coders. Contest (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Discussion: Rygar AGA Edition (http://eab.abime.net/showthread.php?t=93545)

turrican3 03 June 2019 02:18

Quote:

Originally Posted by DamienD (Post 1325028)
Providing a screenshot paints a 1000 words :cheese


turri3 probably has one of those "artistic / oil painting" filter shaders set so it's blurring the pixels / his view :p

Not the fault of the filters (for the blurry it's surely because i use a special feature of my monitor: super resolution +, without it, it's terribly blurry), it's surely because i'm daltonian and i see a lost of my colour range for the first time out of a medical test !!! The tests were bad in the blue range.
I saw 4 colours but i had to push winuae gamma far to see them.
I'll ask to non daltonian tomorrow if they can see them, it could be a bad monitor setup.
edited: look at the screenshots i see max 4 kinds of blue.Did you use blue really near of each other in the range ? (sorry for this fu... bad english !!)
For the blurry i see what you mean now !! i set my monitor in this mode long time ago and forget about it. It's like using a double sharper filter, the result is really good, that's why i forgot about it.
https://i.postimg.cc/YCVsffDw/Rygar-EAB0-A-006.png
https://i.postimg.cc/nLDwdjN9/Rygar-EAB0-A-007.png

mcgeezer 03 June 2019 08:55

You should see a Blue gradient sky getting darker toward the top of the display.

I think the filter you have on there is a bit too powerful ... for example, you can't see the drone enemy properly because it has blended into the rocks.

Geezer

Hewitson 03 June 2019 12:26

That filter makes Rygar look nothing like an Amiga game. Doesn't even have any scanlines, I have no idea how anyone could think it looks good.

DamienD 03 June 2019 19:46

Just played up to this stage; where there are no more enemies :p

http://i67.tinypic.com/23ro1g5.jpg

I'm happy to say, no freezes / crashes at all ;)

Will play through again though a few times.

mcgeezer 03 June 2019 19:53

Quote:

Originally Posted by DamienD (Post 1325208)
Just played up to this stage; where there are no more enemies :p

http://i67.tinypic.com/23ro1g5.jpg

I'm happy to say, no freezes / crashes at all ;)

Will play through again though a few times.

I’ve played it through about 6 or 7 times on real hardware too and i cant get it to crash either.... but i know it does!

Is that dbg07 adf u r using mate or 6?

Geezer

DamienD 03 June 2019 20:31

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325209)
Is that dbg07 adf u r using mate or 6?

You only gave us 6... if there's a 7 then let me know where I can get it from ;)

DamienD 03 June 2019 20:35

I just had a weird issue at the end of stage 2. The statue was 5cm or so out of the room. Once stopped for the bonus, Rygar wasn't fully in the room.

Screenshots and various debugs below:

http://i65.tinypic.com/fazamt.png

http://i65.tinypic.com/10yqsex.png

http://i67.tinypic.com/1z1wj9w.png

http://i64.tinypic.com/b9g5n8.png

http://i63.tinypic.com/156fjae.png

mcgeezer 03 June 2019 20:44

Yeah mate i know what that is and its easily fixed.

Happens when fire button is pressed and it enters sanctuary.

I’ll get version 7 link in a sec....

Just want to say i appreciate all the people helping with testing here its a massive achievement for the development of thr game.

DamienD 03 June 2019 20:45

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325220)
I’ll get version 7 link in a sec....

Don't worry: http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB10dbg07.adf ;)

Quote:

Originally Posted by DamienD (Post 1325010)
Finally, anyone that has my collection and wants to assist Graeme with debugging... just extract the attached into C:\WinUAE.

Updated archive attached.

DamienD 03 June 2019 21:26

Just played through http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB10dbg07.adf.

Couldn't get it to freeze / crash :great

Two things, which I'm sure you know about:

1) With the stack of tribesmen on the 2nd stage, in the arcade if you kill the bottom ones the stack will fall quite quickly and not be suspended there.
2) When climbing the rope you cannot swing the weapon above your head.

mcgeezer 03 June 2019 21:37

Quote:

Originally Posted by DamienD (Post 1325231)
Just played through http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB10dbg07.adf.

Couldn't get it to freeze / crash :great

Two things, which I'm sure you know about:

1) With the stack of tribesmen on the 2nd stage, in the arcade if you kill the bottom ones the stack will fall quite quickly and not be suspended there.
2) When climbing the rope you cannot swing the weapon above your head.

I concur... I cant get this to crash - I have no bloody idea why which is the frustrating part... it is bound to resurface.

... yes those are both on the to-do list.

Here's a version of the game with the debug removed... played it twice... I can't get it to crash on WinUAE... gonna try on real hardware and see if it crashed... (fingers crossed).

http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB11.adf

jotd 03 June 2019 21:59

Impressive stuff.

Is the game complete now ? I mean apart of the remaining bugs to find, did you implement the 26 (?) levels?

Tell me when I can pick a new version to adapt the whdload slave too.

mcgeezer 03 June 2019 21:59

no crash...recorded the footage...
happy with that.
I will need to retrace my steps to see what has changed., really really odd.

mcgeezer 03 June 2019 22:01

Quote:

Originally Posted by jotd (Post 1325243)
Impressive stuff.

Is the game complete now ? I mean apart of the remaining bugs to find, did you implement the 26 (?) levels?

Tell me when I can pick a new version to adapt the whdload slave too.

All the routines are just about done... there's still a few left to do like hi-score and the special bonuses to do but other than that it is done.

I'm also contemplating checksumming the shit out of it so that Alpha One and Musahi has a hard time training it. :D (I mean it too).

DamienD 03 June 2019 22:05

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325234)
I concur... I cant get this to crash - I have no bloody idea why which is the frustrating part... it is bound to resurface.

It hasn't really crashed for me since turning off Fast RAM.

Graphics corruption yes; but not in the last 2 x debug versions ;)

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325234)
Here's a version of the game with the debug removed... played it twice... I can't get it to crash on WinUAE... gonna try on real hardware and see if it crashed... (fingers crossed).

http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB11.adf

Cool thanks, might include this in my collection and next update pack :p

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325245)
I'm also contemplating checksumming the shit out of it so that Alpha One and Musahi has a hard time training it. (I mean it too).

Nah, don't do that... we all love a good trainer and it's nice to have the option :agree

musashi9 / Alpha One / Galahad / ross / Stingray / others will probably get around this anyway; would just make their job more difficult and I don't see the point :p

mcgeezer 03 June 2019 22:15

Quote:

Originally Posted by DamienD (Post 1325246)
Nah, don't do that... we all love a good trainer and it's nice to have the option :agree

musashi9 / Alpha One / Galahad / ross / Stingray / others will probably get around this anyway; would just make their job more difficult and I don't see the point :p



Ohhh I know they will get around it... it's just about the amount of time it takes them is all - I know them boys just love a challenge, like a mini competition. We do it all the time in security - capture the flag!

... just to say mate... I really appreciate your help.. and not to mention @Malko as well who has been great with testing as well!

DamienD 03 June 2019 22:25

No problem ;)

Just played http://109.228.4.199/downloads/RygarEAB11.adf; on the second stage I picked up the cross.

At the stacked tribesmen I ran into the first one and he stuck to me, even when moving back / forward :p

http://i64.tinypic.com/307x3lj.png

jotd 03 June 2019 22:29

@mcgeezer please don't checksum it. Well, do it if you want, but I'll have a hard time creating the whdload install in that case (but I'll be able to do it anyway, it will just be longer. Checksums aren't very useful with WinUAE read memory watches)

ATM it looks like the best Amiga arcade port ever. Until your next project :)

mcgeezer 03 June 2019 22:36

Quote:

Originally Posted by jotd (Post 1325252)
@mcgeezer please don't checksum it. Well, do it if you want, but I'll have a hard time creating the whdload install in that case (but I'll be able to do it anyway, it will just be longer. Checksums aren't very useful with WinUAE read memory watches)

ATM it looks like the best Amiga arcade port ever. Until your next project :)

That's a good enough reason not to do it so I won't.

Thanks for the feedback as well... I have to admit that I'm impressed with the result, I have pushed myself beyond what I thought I could do both technically and mentally. I am very happy at the moment.

malko 04 June 2019 00:24

Quote:

Originally Posted by mcgeezer (Post 1325248)
[...] and not to mention @Malko as well who has been great with testing as well!

You are welcome ;)


All times are GMT +2. The time now is 19:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.13743 seconds with 11 queries