English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.Hardware (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Amiga 3000 - does its psu definitely need -5v (http://eab.abime.net/showthread.php?t=99447)

trixster 31 October 2019 17:03

Amiga 3000 - does its psu definitely need -5v
 
Hi,

I understand that the 3000D power supply provides -5v. What does the machine use this for?

Can a 3000 operate from a power supply that does not supply -5v? Or will it not even turn on if -5v is not present? If it does work, what functionality is lost by the lack of -5v?

Hedeon 31 October 2019 17:59

Too many questions. Just sell that AA3000+ board (populated) to me and be done with it. :cheese

trixster 31 October 2019 18:05

:D

I’ll think about it!

Daedalus 31 October 2019 18:11

It'll run fine without -5V - nothing on the board needs it or checks for it. It's only needed as a requirement for the Zorro and ISA specs.

trixster 31 October 2019 18:12

Thanks Rob :)

Hewitson 01 November 2019 12:54

Quote:

Originally Posted by Daedalus (Post 1355551)
It'll run fine without -5V - nothing on the board needs it or checks for it. It's only needed as a requirement for the Zorro and ISA specs.

Do any cards (either Zorro or ISA) actually require it?

Daedalus 01 November 2019 13:46

None that I'm aware of, but of course there are plenty of cards I've never seen, particularly ISA cards. If any cards do, they'll be older cards with analogue functions like soundcards, video capture cards and the like. It's possible the Video toaster does for example, but I can't confirm that.


All times are GMT +2. The time now is 12:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04094 seconds with 11 queries