English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   Amiga scene (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Tapper - Amiga OCS (http://eab.abime.net/showthread.php?t=101226)

Old_Bob 10 March 2020 22:46

Tapper - Amiga OCS
 
Hey, dudes.

http://eab.abime.net/picture.php?alb...pictureid=3237


Here's something I've been tinkering around with for the last little while. It's in a fairly early state, but complete enough for a round of initial testing on real hardware. I've tested it with the quick launch configs in WinUAE and all seems well.

If somebody can give it a bit of time on real machinery, it would certainly help things along. 1mb Chip RAM is all that's required.

ADF is in The Zone. :great

B

nikosidis 10 March 2020 23:48

Whow, thx :D That is one of my fav. MAME games. I will try it on my A1200 :)

DamienD 10 March 2020 23:54

Nice one Old_Bob :great

Unfortunately no real Amiga hardware here; so will test / play via WinUAE ;)

nikosidis 11 March 2020 00:07

I just tried it A1200. Gfx looks nice There are some gfx trash on screen. I can take picture if you like. Other than that the game seams to work well in current state. Keep on the good work.

jotd 11 March 2020 00:32

it's arcade perfect year!

roondar 11 March 2020 00:54

Cool :)

Old_Bob 11 March 2020 01:24

Quote:

Originally Posted by nikosidis (Post 1384465)
There are some gfx trash on screen. I can take picture if you like.

If you could take a quick snap of it, then yes, that might help. What config is your A1200?

B

TjLaZer 11 March 2020 07:01

Very nice! Tapper is one of my favorite games, I use to play it on the C64!

nikosidis 11 March 2020 09:32

It is ONLY in the lower part of screen it seams. It get worse the more the careacters move
Amiga 1200 Blizzard 030
https://imgur.com/a/4Du4BJi

zzbylu 11 March 2020 10:26

and gameplay:
https://www.youtube.com/watch?v=GYQ8_iVkGDI

Steril707 11 March 2020 10:42

Very nice... :)

Keep on with the good work, Old_Bob... :)

fryguy 11 March 2020 11:10

Nice! I used to play Tapper a lot on the C64.

stevsurv 11 March 2020 11:11

Excellent! :great

Daedalus 11 March 2020 11:31

Quote:

Originally Posted by nikosidis (Post 1384523)
It is ONLY in the lower part of screen it seams. It get worse the more the careacters move
Amiga 1200 Blizzard 030
https://imgur.com/a/4Du4BJi

Is the screen double-buffered? It's possible that the blitting isn't getting done quickly enough, which would make sense if it gets worse when more blitting is happening (and might explain why it doesn't happen in WinUAE with its extra speed). If that's the case, the blitting isn't completed by the time the beam / screen redraw reaches where it's taking place, resulting in corruption. Double buffering allows that to happen in the background, and then the entire bitmap can be flipped at once in the vertical blank to avoid corruption.

I'll have to check it out though - I used to play this on my old Atari 800XL as a kid. Good work Bob!

Old_Bob 11 March 2020 12:55

Quote:

Originally Posted by nikosidis (Post 1384523)
Amiga 1200 Blizzard 030

Thanks, dude. It's just this kind of non-standard config that concerns me. Of course, Murphy's law dictates that it works just fine for me using the Blizzard 030 quick launch option.

Edit: I've uploaded a new ADF that, I think, should cure the problem. :great

Quote:

Originally Posted by zzbylu (Post 1384528)

Was this captured on the A2500? What config is it?

Quote:

Originally Posted by Daedalus (Post 1384542)
Is the screen double-buffered? It's possible that the blitting isn't getting done quickly enough, which would make sense if it gets worse when more blitting is happening (and might explain why it doesn't happen in WinUAE with its extra speed).

Yes, double buffering is being used. I think I've got an idea as to what's going on and you may be not too wide of the mark.


B

nikosidis 11 March 2020 14:25

That was fast Old_Bob
Works perfect on my 030 now :)

WayneK 11 March 2020 14:28

I love Tapper, one of my all-time favourites. I really hope you complete this, it's already looking good!

Old_Bob 11 March 2020 14:41

Quote:

Originally Posted by nikosidis (Post 1384586)
That was fast Old_Bob
Works perfect on my 030 now :)

Good news! Thanks, dude. :cool

B

mcgeezer 11 March 2020 14:51

Same here, love a bit of Tapper too - very close to my heart.

Daedalus 11 March 2020 15:51

Ooh, don't keep us in suspense - what was the issue? Good stuff sorting it anyway. As an aside, you should bring it along to show off at the next Scottish Amiga users meetup, which should be happening in Glasgow in April or May...


All times are GMT +2. The time now is 15:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04960 seconds with 11 queries