English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.WinUAE (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Strange side effect on screen in Workbench (http://eab.abime.net/showthread.php?t=77819)

Snake79 12 April 2015 18:22

Strange side effect on screen in Workbench
 
2 Attachment(s)
Hello. I have strange side effect when using Workbench after closing Personal Paint (AmigaOS 3.X from Amiga Forever). Getting the same issue with winuae_3100b15 and official 3.0.0. too.
PS. Tried different native and rtg filter settings (no scaling, overscan blanking and default) without success.
Note that i'm using Full-window display settings, because on Windows 10 build 10049 i have endless black screen and system freeze when settings are Fullscreen (strange too)...
EDIT: I have found that this is happening when using UAE Zorro III (*) / Picasso RTG mode (and not when closing Personal Paint only, but very random). On native AGA everything is ok.

Snake79 12 April 2015 22:53

Ok, i have found a sollution: i have changed RTG from UAE Zorro III (*) to Picasso IV Zorro II, reinstalled Picasso drivers under Workbench (from http://aminet.net/package/driver/video/Picasso96) choosing Picasso IV (not uaegfx) and then the problem has gone.

Toni Wilen 13 April 2015 19:19

I can't duplicate. Are you sure it isn't windows 10/display driver bug? (It seems there is driver compatibility problems with windows 10 builds which is normal in early versions)

Using PicassoIV (or any other "real" board) is not that good solution, they have very restricted VRAM size and resolutions.

Snake79 13 April 2015 19:46

Quote:

Originally Posted by Toni Wilen (Post 1014776)
I can't duplicate. Are you sure it isn't windows 10/display driver bug? (It seems there is driver compatibility problems with windows 10 builds which is normal in early versions)

You're right. I have downloaded latest nvidia driver (350.12 released today), installed it and everything is back to normal. I can do fullscreen (without black-screen freeze) and that graphical glitch is gone too when using uaegfx. Thanks.


All times are GMT +2. The time now is 07:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Page generated in 0.04874 seconds with 10 queries