English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.Other (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Delaying workbench startup for a few seconds? (http://eab.abime.net/showthread.php?t=105078)

utukku 20 December 2020 17:21

Delaying workbench startup for a few seconds?
 
Hi,
is there anything that I can write into the startup sequence that would delay the startup of workbench?


I have this slightly annoying problem on my A4000D that has a buddah and ZZ9000 installed, where on cold boot, it fails to recognise both cards, so WB doesn't load correctly. However, if I then do a soft reset, everything is recognised and loads correctly.


Cheers


Utukku

PeterK 20 December 2020 17:37

You could insert a "wait 1" or "wait 2" after the loading of the monitor drivers and before IPrefs or you could try "LoadWB Delay".

thomas 20 December 2020 18:05

Quote:

Originally Posted by utukku (Post 1447374)
I have this slightly annoying problem on my A4000D that has a buddah and ZZ9000 installed, where on cold boot, it fails to recognise both cards, so WB doesn't load correctly. However, if I then do a soft reset, everything is recognised and loads correctly.

Zorro card recognition is not done by Workbench. It's done by expansion.library before startup-sequence even starts. A delay in startup-sequence changes nothing.

A better workaround would be to check if the cards are present and if not delay a second and reboot. I don't know if a program exists which checks for Zorro card presence. But if not it would be easy to write one.

PeterK 20 December 2020 19:14

Ok, I don't have any Amiga hardware anymore, but how can it start booting and loading a startup-sequence already from the HDD if the Buddha is not ready and recognized by expansion.library?

robinsonb5 20 December 2020 19:36

Quote:

Originally Posted by PeterK (Post 1447396)
Ok, I don't have any Amiga hardware anymore, but how can it start booting and loading a startup-sequence already from the HDD if the Buddha is not ready and recognized by expansion.library?

Maybe it's booting from the Buddha but coming up in the wrong screenmode because the ZZ9000's not initialised? Or maybe there's a boot drive on the internal IDE and other drives on the Buddha?

utukku 20 December 2020 21:44

Hi, at the moment I have the CF boot card connected to the onboard IDE port, and a cd-rom drive on on the buddah. So it's not booting from the buddah first.


All times are GMT +2. The time now is 14:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04333 seconds with 11 queries