English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.OtherUAE (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Amiga emulator for PS Vita 3.60 (http://eab.abime.net/showthread.php?t=83700)

twenty90seven 09 August 2016 15:40

Amiga emulator for PS Vita 3.60
 
The PS Vita can now run native homebrew, including a variety of emulators, would be great to see an Amiga port! Played some Neo Geo the other night on it, looked nice on the OLED screen.

alexh 09 August 2016 23:15

Shouldn't be hard to port UAE4ALL2 as it's already ported to PSP

twenty90seven 25 November 2016 13:06

Quote:

Originally Posted by alexh (Post 1105179)
Shouldn't be hard to port UAE4ALL2 as it's already ported to PSP

Yep someone has now ported UAE4ALL2 to PS Vita! I can confirm it is working nicely. I fired up some Nitro!

rsn8887 02 December 2016 21:54

Was it full speed without any frameskip?

Anubis 05 December 2016 14:42

Quote:

Originally Posted by twenty90seven (Post 1105099)
The PS Vita can now run native homebrew, including a variety of emulators, would be great to see an Amiga port! Played some Neo Geo the other night on it, looked nice on the OLED screen.

What do you mean it can run native homebrew? You don't need to softmode it?

rsn8887 12 December 2016 01:45

I can confirm that Uae4all on Henkaku 3.60 Vita works surprisingly well! I tried a bunch of games both adf and whdload and pretty much everything runs smooth at full speed. I played some Slamtilt, Chaos Engine, Gods, Lionheart, etc.

The screen scaling shows some pixel wobble because there is no bilinear filtering. But it works pretty well considering it is the first version released on Vita.

Max hdf size supported is 1GB. It is possible to have a hdf dir together with a hdf file.

Overall, Uae4all on Vita is an awesome emulator:
http://gekihen.customprotocol.com/en/project/uae4all

twenty90seven 12 December 2016 13:58

Quote:

Originally Posted by Anubis (Post 1126470)
What do you mean it can run native homebrew? You don't need to softmode it?

I meant that the homebrew is no longer sandboxed in the PSP emulator on the Vita, it is now running in the Vita itself. You need to have firmware 3.60 and download Henkaku from the henkaku website.

twenty90seven 12 December 2016 14:02

Quote:

Originally Posted by rsn8887 (Post 1125963)
Was it full speed without any frameskip?

Yes it was. I played Speedball 2, Nitro, Sensi Soccer all at full speed. There were some games I could not load and it seems there are issues with save states not working all of the time and the controls not always switching properly between mouse and joystick but this happens say once out of five times. It is multiple times better than PSPUAE in terms of speed.

rsn8887 12 December 2016 21:32

Quote:

Originally Posted by twenty90seven (Post 1127923)
Yes it was. I played Speedball 2, Nitro, Sensi Soccer all at full speed. There were some games I could not load and it seems there are issues with save states not working all of the time and the controls not always switching properly between mouse and joystick but this happens say once out of five times. It is multiple times better than PSPUAE in terms of speed.

Yes I tested it for myself in the meantime. The sound is great, too. No crackle or anything! I played some Lotus 1,2,3 and Super Cars 2 they all work great. No frameskip and smooth.

FOL 14 December 2016 13:19

Quote:

Originally Posted by rsn8887 (Post 1128016)
Yes I tested it for myself in the meantime. The sound is great, too. No crackle or anything! I played some Lotus 1,2,3 and Super Cars 2 they all work great. No frameskip and smooth.

You able to get HDF working, as my HDF's refused to work.

rsn8887 14 December 2016 18:35

Yes hdf file works fine here. It has to be non-rdb and size must be 1GB or less.

rsn8887 15 December 2016 12:02

I managed to compile the emulator myself and succeeded in getting rid of the pixel wobble. I simply enforced a strict two-times (integer) scaling. This can be seen for example in Lionheart intro during scrolling or any other game with slow smooth scrolling. Now each pixel has the same size on the screen.

The size of the image on the Vita screen is a bit smaller though, but that is the price of integer scaling.

My modded version of Uae4All2-Vita is here:
https://mega.nz/#!BJhVSRwR!nabVrH3yH...JNDwbCcJuMlNfM

The GitHub repo showing my changes to the source is here:
https://github.com/rsn8887/uae4all2/

The emulator still cannot draw a viewport larger than 240 lines for some reason. I do not understand why but the <240 lines restriction seems to apply even to the way the menu screen is drawn.

rsn8887 17 December 2016 11:33

Already another update, version uae4all2_2016-12-16_mod.vpk:

I uploaded it here: https://mega.nz/#!RVpDCATQ!QvH_KNiqs...i_2V4Ydj96EjoY

Changelog:

- Fixed missing rx attributes in hd directories that prevented Amiga side from reading any files.

rsn8887 18 December 2016 02:52

Another update here:
https://github.com/rsn8887/uae4all2/releases

Changelog:

- fixed display of lines >240 and <240

EDIT: All updates from now on (if any) will be under the above URL

rsn8887 21 December 2016 18:32

There have been a ton of changes:
sharp bilinear scaling, analog mouse control, shader support, etc. here:
https://github.com/rsn8887/uae4all2/releases

JJXB 22 December 2016 01:02

it made me have to redo my uae config on my vita but damn, works really well now i've redone the configuration. the only other thing i'd really appreciate if possible is a virtual keyboard, cd32 controller support (primarily for the WHDLoad games that support it) and multiple hdf file support but as is? very very usable now. i did notice the shader support does cause slowdown but i don't expect miracles anyway.

rsn8887 23 December 2016 11:07

virtual keyboard added:
www.github.com/rsn8887/uae4all2/releases

twenty90seven 23 December 2016 13:00

You are doing some impressive work, thanks! Also got a nice write up on wololo.net

rsn8887 05 January 2017 12:07

Lots of changes such as multiple hdf support, hires support etc.

www.github.com/rsn8887/uae4all2/releases

twenty90seven 07 January 2017 13:34

Thanks for the new updates!

Regarding: 'Now savestates work even with no disk inserted in df0.'

I have installed the latest version (1.40) but when I click on Savestates in the menu (with no disk inserted in df0), it says 'Emulation not started yet'.


All times are GMT +2. The time now is 11:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

Page generated in 0.06640 seconds with 10 queries