English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.WinUAE (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=5)
-   -   PAL HiRes Wrong Aspect Ratio (http://eab.abime.net/showthread.php?t=96747)

Leandro Jardim 17 March 2019 21:09

PAL HiRes Wrong Aspect Ratio
 
2 Attachment(s)
I have another type of problem, this is with the screen's aspect ratio. I configured the WinUAE filter like in the first screenshot, but when I enable Resolution autoswitch what I get is a non-square screen in the second screenshot.

I attached the config too, in case you want to have a look on it.

Toni Wilen 25 March 2019 18:30

None of the "not full" scaling options handle different aspect ratios due to doubling changes. This needs to be fixed someday, not yet sure how without side-effects..

21stcentury 26 March 2019 16:52

Choose "Overscan blanking" instead of "Integer Scaling". If your display is in Fullscreen, put 1.90 in horizontal and vertical size.

Leandro Jardim 28 March 2019 01:27

Quote:

Originally Posted by 21stcentury (Post 1313232)
Choose "Overscan blanking" instead of "Integer Scaling". If your display is in Fullscreen, put 1.90 in horizontal and vertical size.

Thanks, but here it does not work right when I choose this along with "autoswitch resolution". Or is there something I did not realize? :confused

Anyway, sorry if it was my mistake, if I didn't explain it right. ;)

I hope you guys don't stop talking to me because of my problems with the English language. :)

Mclane 28 March 2019 11:06

Your English is almost certainly better than our command of your usual language, so don't worry about that. You are perfectly understandable and probably speak it better than some people who post here whose language is normally English :)

Leandro Jardim 30 March 2019 00:19

Wow, nice words Mclane! Thank you! :)

21stcentury 31 March 2019 10:21

Don't worry, I'm French and my english is not very good as well. Disable "Autoswitch", you don't need it.

Can you post a picture of your display menu ?

Leandro Jardim 04 April 2019 20:54

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by 21stcentury (Post 1313920)
Don't worry, I'm French and my english is not very good as well. Disable "Autoswitch", you don't need it.

Thank you too. :)

Quote:

Originally Posted by 21stcentury (Post 1313920)
Can you post a picture of your display menu ?

Yes, I will post a screenshot of a recreated config specially for you.

PS. Sorry for the late reply. ;)

http://eab.abime.net/attachment.php?...1&d=1554403947

21stcentury 06 April 2019 23:20

OK :

- Change Fullscreen to Native instead of 1920x1080
- Tick "VGA mode resolution autoswitch"
- Choose disabled on "Resolution autoswitch"
- Tick "Vertical" in "Centering"

and don't forget what I said in the previous post for the Filter menu

- Overscan blanking instead of Integer scaling
- 1.90 in horizontal and vertical size

With these values, I think it will give you a good result.

Leandro Jardim 07 April 2019 13:12

Thank you 21stcentury, now it's working very well. :)


All times are GMT +2. The time now is 18:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04498 seconds with 11 queries