English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   Coders. Releases (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Stratagus/Wargus (http://eab.abime.net/showthread.php?t=94803)

Wrangler 22 October 2018 22:49

Stratagus/Wargus
 
Coming soon to a WarpOS enabled Amiga near you: Stratagus (aka Warcraft 2).


Only significant thing not working right now is multiplayer.

https://www.youtube.com/watch?v=hjS2YWy4P4M

Cowcat 22 October 2018 23:01

:great:great:great

Hedeon 22 October 2018 23:32

Great.job!

grelbfarlk 23 October 2018 00:10

Quote:

Originally Posted by Wrangler (Post 1279406)
Coming soon to a WarpOS enabled Amiga near you: Stratagus (aka Warcraft 2).


Only significant thing not working right now is multiplayer.

https://www.youtube.com/watch?v=hjS2YWy4P4M


For the Horde! :scream

Hedeon 23 October 2018 01:21

Where can I download it?

Wrangler 24 October 2018 15:06

Coming soon! Just need to see if I can get multiplayer working quickly first. Otherwise that will have to wait for the next version.

Wrangler 25 October 2018 22:27

Version without multiplayer has been uploaded to Aminet, so will be available soon...

AMIGASYSTEM 25 October 2018 22:41

Is provided also a 68k version?

Wrangler 25 October 2018 22:44

Nope - this is WOS only

Reynolds 25 October 2018 23:43

is there option for fullscreen mode?

Wrangler 26 October 2018 00:14

Yes. You can select fullscreen or a higher res than 640x480, although that taxes even a 750FX

arti 26 October 2018 15:32

Quote:

Originally Posted by AMIGASYSTEM (Post 1280256)
Is provided also a 68k version?

Yes, I've ported it in 2009.

https://artishq.wordpress.com/2009/04/30/stratagus-224/

AMIGASYSTEM 26 October 2018 18:48

Ciao arti thanks of the info, which data game should i use?

BULI 30 October 2018 01:44

Quote:

Originally Posted by Wrangler (Post 1280277)
Yes. You can select fullscreen or a higher res than 640x480, although that taxes even a 750FX


Now, I see that with Stratagus engine, we can play StarCrat :shocked

grelbfarlk 30 October 2018 02:01

Quote:

Originally Posted by BULI (Post 1281208)
Now, I see that with Stratagus engine, we can play StarCrat :shocked


No, the engine is not at this version feature complete enough to say it supports Starcraft. Even the latest version I think is not nearly complete enough for Starcraft. Unfortunately. But I think there are a couple other games for this engine that might work.

Quote:

All of the Terran units have been added although not all of the features work yet
All of the Zerg units have been added although not all of the features work yet
Some of the Protoss units have been added
Sounds and music work
In-game menus are mostly finished
More complex Computer AI
Tilesets flags have been added although not all of the flags work yet

Campaigns do not work
Videos do not work
Zerg larva + creep have not been added
Most of Protoss units have not been added
Protoss Shields have not been added
Spells do not work
In-game console needs some work (unit portraits, etc)
Ref: http://stargus.sourceforge.net/features/

BULI 31 October 2018 00:12

Quote:

Originally Posted by grelbfarlk (Post 1281214)
No, the engine is not at this version feature complete enough to say it supports Starcraft. Even the latest version I think is not nearly complete enough for Starcraft. Unfortunately. But I think there are a couple other games for this engine that might work.



Ref: http://stargus.sourceforge.net/features/


Yes, but skirmish should work!

grelbfarlk 31 October 2018 03:57

Quote:

Originally Posted by BULI (Post 1281459)
Yes, but skirmish should work!


Well for the version contained here, it's quite a bit older than the missing feature list I posted above. I'll take a look to see if it's reasonable to try but it's probably not going to be much more than a hey look some Starcraft looking graphics, unless we... I mean Wrangler migrates to a new version. :agree

arti 31 October 2018 08:58

Quote:

Originally Posted by AMIGASYSTEM (Post 1280419)
Ciao arti thanks of the info, which data game should i use?

You need to extract game files from Starcraft ISO using windows Stargus extractor called startool.

arti 31 October 2018 09:06

Quote:

Originally Posted by BULI (Post 1281208)
Now, I see that with Stratagus engine, we can play StarCrat :shocked

I've played 'StarCraft' on A500 + Vampire. :cool Here's video

https://photos.app.goo.gl/P17gpFNaWNnog63Q8

YAY, 500th post !:)

AMIGASYSTEM 31 October 2018 11:07

Quote:

Originally Posted by arti (Post 1281510)
You need to extract game files from Starcraft ISO using windows Stargus extractor called startool.


Thank you Arti, Where can I find startool?


All times are GMT +2. The time now is 22:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04448 seconds with 11 queries